Portfolio

Sinds ik niveau 4 ben gaan doen ben ik mijn Facebook pagina en Instagram gestart. Vanaf dit moment kreeg ik verschillende aanvragen. Rokjes, jurkjes, kinderkleding, broeken, tassen, kussens, knuffels en heel veel reparaties. Per 1 januari 2020 schreef ik mijn bedrijf in bij de KVK en dit loopt steeds beter. Aan het einde van het schooljaar 2020/2021 hoop ik dan ook mijn diploma te halen en me volledig te richten op mijn bedrijf en verschillende freelance opdrachten.

Vanaf 2016 maak ik mijn eigen carnavals kleding… Vanaf dit moment kreeg ik door de jaren heen steeds meer aanvragen van verschillende mensen. Zo maakte ik kleding voor groepen die mee liepen met de optocht of jassen voor mensen die de hele dag buiten genoten van verschillende artiesten.

Tijdens mijn opleidingen maakte ik verschillende dingen. Zo leerde ik bij Nikki Gilling tassen maken tijdens het meester/gezel project. Hier ging ik 10 weken lang 1 dag per week in de leer om alles over het vak te leren. Ik maakte hier 2 tassen die beide op verschillende manieren te dragen zijn. Een tas is door een andere leerling gestempeld. Verder zie je veel verschillende opdrachten die ik voltooide op school. Zo maakte ik van twee oude kleding stukken 1 kleding stuk, maakte ik een gala jurk, een heren pantalon, een blouse jurk met draai op de voorkant, een broek rokje, een trui met bedrukking en een tuinbroekje met polo en vest voor een kind.

Tijdens het tweede leerjaar liep ik stage bij Mieke Arts die kleding maakt voor theater en dans. Ik heb hier een heel veel geleerd en helaas kan ik momenteel nog niet alles delen aangezien sommige theater stukken uitgesteld zijn door covid-19. Tijdens deze stage gaven we ook verschillende naailessen. Dit deden we bij het kunstencentrum in Venlo en aan de topklassen bij het Valuas College in Venlo.

Tijdens mijn tweede stage in het derde leerjaar liep ik stage bij Elsien Gringhuis. Een stage waar ik veel heb geleerd over het vak en over mijzelf. Ik hielp in deze periode mee aan de collectie die momenteel in de webshop en winkel te verkrijgen is. Broeken waren tijdens deze stage mijn specialiteit en hier heb ik er vele van gemaakt. B03ch04 is de naam van de collectie, go shop it!

Binnenkort meer over mijn nieuwe stage bij Humanoid en mijn eind collectie van school!

x Lieke