Mijn tiende stage week

En alweer is er een week voorbij gevlogen, als de rest van het (school)jaar net zo snel gaat als mijn stage heb ik binnen no time mijn diploma in mijn handen. Maar voor ik te ver vooruit ga kijken neem ik jullie weer mee in mijn stage week. Stage week 10 alweer… Lees snel verder om te zien wat ik allemaal heb gedaan.

Op maandag begonnen we de dag goed met koffie en bijkletsen over het weekend. Toen we dit gedaan hadden bekeken we met z’n drieën wat er allemaal moest gebeuren. Ik kreeg een opdracht voor een jurk die veranderd moest worden naar de schets van een van de designers. Ik maakte de naden los, knipte het in en spelden het af. Marleen printen een patroon voor me uit en vanuit dit patroon paste ik alle aanpassingen toe. Na de lunch pauze had ik de tussenbeoordeling van mijn stage met Marleen. Met trots kan ik zeggen dat deze er super goed uitzag. Na het gesprek liep ik naar het leerlokaal om een bestelling op te halen. Toen ik eenmaal terug was, was het tijd voor onze middag koffie. Daarna maakte ik het patroon af en bekeek en besprak dit met Marleen. De dag vloog voorbij en voor ik het wist was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Dinsdag ochtend controleerde Martijn en ik nog een laatste keer het patroon en daarna kon ik het uit de stof gaan knippen. Helaas hadden we niet genoeg stof en moest ik stukken aan elkaar maken zodat de jurk er goed uit kon. Rond 10 uur had Martijn een doorpas en zat ik alleen in het atelier. Ik was heerlijk bezig met de jurk en nam tussendoor een kleine koffie pauze. De hele ochtend kreeg ik kleine klusjes tussendoor zoals nieuwe groep namen zoeken en deze invoegen in de workflow. Dit is het bestand waar iedereen de items met namen kan vinden en waar alle opmerkingen in staan zoals aanpassingen. De middag pauze was aangebroken en ik at boven met Martijn en het model. Na de pauze hielp ik een collega met de laatste kledingstukken doormeten en het stomen van de kleding, zodat ze sneller naar de doorpas kon gaan. Toen ze weg was, ging ik verder met de jurk en bracht deze naar de doorpas toen die klaar was. Ik nam nog een koffie pauze en daarna ging ik verder met de mutsen. Hier moesten de Humanoid labels in gezet worden, dit deed ik met naald en draad tot het einde van de dag naderde en ik naar huis ging. In de avond ging ik weer naar school voor mijn opdracht.

Weer een nieuwe dag, normaal zou ik op deze dag met schmink, vrienden en een biertje op de markt staan in Venlo om het carnavals seizoen in te luiden. Maar helaas zit dat er niet in dit jaar en moeten we een jaartje wachten. De dag begon goed met koffie en ik kletsten wat met Martijn. De jurk die ik gister maakte, kreeg ik weer voor mijn neus en die was hier en daar afgespeld. De mouw en taille moesten smaller gemaakt worden, er kwam een stuk lengte aan en de splitjes in de zijnaden vervielen. Dit paste ik allemaal aan en veranderde het in het patroon. In de middag mocht ik het patroon digiteren, vervolgens wilde ik een aantal aanpassingen doen op de computer maar Martijn moest ook op die computer werken en mijn klusje wordt verschoven naar een andere dag. Ik ging verder met de mutsen waar de labels met de hand in gezet moesten worden. Dit deed ik tot het 5 uur was en ik naar huis ging.

Wat een lekkere dag vandaag! De donderdag begon met het afmaken van het patroon. Hier en daar moest die bijgewerkt en aangepast worden, hier was ik de hele ochtend mee bezig. Na de pauze ging ik verder met het labelen van de mutsen. Tussendoor printen ik het patroon van de jurk uit en zocht ik nieuwe namen voor de namenlijst. Aan het einde van de dag hielp ik Marleen met het van een Proto. Doormiddel van stickers geven we aan wat er veranderd moet worden. Dit kan zijn dat er een knoop toegevoegd moet worden, waar een stiksel moet komen, of iets groter of kleiner mag of welke naad juist weg moet. Toen dit klaar was maakte ik foto’s van de plekken waar de stickers zaten en was het alweer kwart over 5 en dus tijd om naar huis te gaan.

De volgende dag was een hectische dag. Ik ging verder met het patroon van de jurk omdat die toch nog hier en daar aangepast moest worden. Er kwam een andere hals op en op sommige plekken moest die iets strakker. Ik printen het patroon uit en ging er mee aan de slag. Toen die klaar was bleek dat de jurk schuin van draad moest en ik moest er nog een maken voor half 4. Tussendoor kwam er een collega het atelier binnenlopen die haar mouwen van haar winterjas korter wilde hebben dus klusje deed ik tussendoor. Tussendoor hadden we nog lunch pauze en daarna ging ik verder met de jurk. Uiteindelijk hoefde de jurk niet meer mee met het pakketje om half 4 en kon ik er rustig aan werken. Toen die klaar was deed ik de jurk op de pop en ging ik verder met het labelen van de mutsen. De hele dag kwam een collega van styling langs omdat ik weer verschillende nieuwe namen mocht bedenken, dit zetten ik in de workflow. Om half 5 stopte we met werken en gingen we naar beneden om met de collega’s die aanwezig waren op gepaste afstand een paar drankjes te drinken. Om half 6 liep ik naar huis en had ik lekker weekend!

Tot volgende week!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.