Mijn negende stage week

Hallo nieuwe week! Een drukke, productieve week waarin ik weer veel gedaan kreeg. In mijn nieuwste blog vertel ik jullie alles over mijn negende stage week. Lees snel verder om alles te weten te komen over mijn week!

maandag ochtend begon ik met het verven van de schoenen. Of eigenlijk maakte ik ze af. Vorige week begon ik hier al aan maar heb ik het niet af kunnen maken. Dit keer deed ik het buiten zodat niemand hoofdpijn kreeg ;). Toen ze klaar waren liet ik ze nog even drogen op de tafel buiten, het was lekker weer en het zou niet gaan regenen. Terug boven ging ik aan de slag met de jumpsuit voor de bloks. Er lagen twee geknipte klaar om gemaakt te worden dus ik ging aan de slag met de regular suit. Net voor de lunch pauze had de freelancer de jurken terug gebracht die veranderd moesten worden en ik controleerde of ze goed gemaakt waren. Toen dit klaar was, gingen we lunchen en daarna hielp ik beneden met het inpakken van een aantal items. Eenmaal terug in het atelier maakte ik de suit af en mocht ik weer verder met het verzinnen van namen. Dit deed ik tot het 5 uur was en ik naar huis mocht.

Op dinsdag ochtend moest er een jurk gemaakt worden van de diamond stof. Dit deed ik de hele ochtend en een deel van de middag. Martijn en ik waren met z’n tweeën vandaag in het atelier dus tussendoor kletsten we gezellig over werk, school en privé dingen. Toen de diamond dress klaar was, kroop ik weer achter de computer om de namenlijst voor de kleding af te maken. Het laatste uurtje van de dag hielp ik twee andere collega’s met de nieuwe stofkaarten, er moesten er weer ongeveer 60 gemaakt worden en met mijn hulp ging het een stuk sneller. Het was iets voor half 6 toen ze klaar waren en ik liep snel naar huis om mijn spullen te pakken en door te lopen naar school waar ik tot 8 uur werkte aan mijn opdracht.

Woensdag was ik alleen in het atelier. Martijn had de hele dag een doorpas en Marleen had vandaag vrij. Nadat Martijn de diamond dress nogmaals had aangepast op de computer maakte ik de jurk nog een keer zodat die daarna opgestuurd kon worden naar het buitenland. Tussen het maken door kreeg ik een opdracht om een jurk te veranderen. Een mouw moest eruit en daar kwam een nieuwe voor in de plaats en de andere mouw moest een stuk ingezet worden zodat het een flair mouw werd. Toen dit klaar was bracht ik de jurk terug naar boven zodat ze de jurk weer konden doorpassen. Vervolgens ging ik weer verder met de diamond jurk en ook deze bracht ik naar boven zodat ze deze konden doorpassen. Ik ging weer verder met het verzinnen van de namen voor de lijst en tussendoor kreeg ik nog kleine opdrachtjes die vanuit de doorpas kwamen. Aan het einde van de dag kwam een van de designers een aantal mutsen brengen en legde me uit wat er moest gebeuren, zodat ik het de volgende dag kon uitvoeren.

Donderdag begon ik meteen aan het klusje met de mutsen, ik spelden eerst een voor een alle (was) labels in de mutsen zodat ik ze daarna kon vast stikken met de machine. Dit ging vrij snel en voor ik het wist waren de mutsen klaar, of in ieder geval voor nu want er zaten nog meer kleuren aan te komen. In de koffie pauze kreeg ik een broek mee van een collega die ik korter mocht maken, ze deed de broek aan en ik spelden de broek naar de perfecte lengte. Later op de dag maakte ik de broek korter. Daarna ging ik verder met de namenlijst en dit maakte ik af. Vervolgens mocht ik alle namen in een lijst zetten zodat elk kleding stuk van de nieuwe collectie een eigen naam zouden hebben. Tussendoor kwamen er nog nieuwe namen en items tussen en bleef ik het bestand bijwerken en controleren. Het was bijna tijd om naar huis te gaan maar in deze tijd kon ik nog net een begin maken aan een suit voor de bloks. Aan het einde van de dag genoten we vanuit het atelier van een mooie lucht boven Arnhem. Rond 10 over 5 ging ik moe maar voldaan naar huis.

And again, bijna weekend! De weken gaan echt te snel, voor je het weet is het weer weekend en voor je het weet is het weer maandag. Deze vrijdag maakte ik in de ochtend de suit af. Tussen het maken door hielp ik Marleen en Martijn met hun opdrachten. Er moesten dingen opgestuurd worden en daar moesten ook fournituren bij geleverd worden. Ik telde de knopen, rolde meters band af en deed dit allemaal in zakjes bij de levering. In de pauze besloten we naar de Coop te gaan en liepen we via de steenstraat en een brievenbus terug naar kantoor. Een lekkere middag wandeling. Ik kocht een zak chocolade pepernoten om met z’n alle op te eten op kantoor. In de middag maakte ik de suit af en lagen er alweer nieuwe kleuren mutsen op mij te wachten om gelabeld te worden. Maar eerst mocht ik de lijst met namen nog even bijwerken. Tussendoor kwamen er allemaal collega’s binnen die even kwamen kletsen en pepernoten eten. Om half 5 had ik alle klusjes klaar die gedaan moesten worden en begon ik met het opruimen van het atelier. Om 5 uur was het tijd voor weekend!

X Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.