Mijn achtste stage week

De weken gaan super snel, we zijn dan ook al over de helft van mijn stageperiode. Ook deze week had ik weer genoeg te doen en je leest er alles over in mijn nieuwste blog.

Ondanks dat ik normaal gesproken een soort jetlag heb van het terug draaien van de klok, stond ik op maandag ochtend goed uitgeslapen op. Ik liep zelfs eerder dan normaal naar stage toe! Dat komt niet vaak voor, blijkt wel weer hoe leuk ik het daar vind! Nadat ik koffie had gezet voor mezelf, liep ik door naar boven en besprak met Martijn hoe onze weekenden waren geweest. Ondertussen maakte ik de lock en naaimachine klaar om de rib groep af te maken. Tevens moest ik ook proefjes maken die we zouden kunnen toepassen in de kleding. Eerst maakte ik de top zonder mouwen, vervolgens paste ik nog hier en daar de patronen aan en in de middag was ik bezig met de proef lapjes op de huishoud machine. Dit omdat er op de huishoud machine verschillende steken zitten en op de industriëlen machines niet. Eenmaal klaar ging ik aan de slag met de spencers waarvan ik vorige week de labels uithaalden. Ik spelden de labels op de goede plek en zocht een matchende kleur garen. Toen ik ze allemaal gespeld had, kreeg ik het voor elkaar om bij 1 kleur spencer a 10 stuks alle labels in te naaien voor ik naar huis mocht. Dinsdag de andere kleur en dan kunnen ze weer allemaal ingepakt worden!

Dinsdags begon ik de dag met het innaaien van de laatste labels in de spencers. Meteen pakte ik ze ook in en deed ze allemaal in de doos. Ik vergat bijna de (prijs) kaartjes er aan te maken dus dit deed ik nog even snel voor ik doos klaar zetten om mee naar beneden te nemen. Vervolgens ging ik aan de slag met de hals van de jurk die aangepast moest worden. De rest van de ochtend en een deel van de middag was ik hier mee bezig. Uithalen, spelden, stikken, weer uithalen en spelden en stikken. Dit deed ik keer op keer tot het echt goed zat en ik de jurk helemaal af kon maken. Ik schreef een werkbeschrijving en ging aan de slag met het volgende klusje. Aangezien het hele kantoor in een meeting zat, had ik allemaal kleine klusjes gekregen. Eerst stoomde ik de eerste Proto’s van de diamond die binnen waren gekomen. Grappig om te zien dat ik aan het begin van mijn stage deze stukken als proto heb gemaakt en ze naar verschillende aanpassingen nu terug zijn gekomen van het productie bedrijf. Na het stomen maakte ik weer een aantal stickers. Deze plakte ik op de schoenen die nog gestickert moesten worden. Tussendoor hield ik een kleine koffie pauze en nam ik de doos met spencers mee naar beneden om weer een andere doos mee naar boven te nemen. Hier zaten jasjes in die ik met het strijkijzer plat moest persen. Eenmaal klaar ging ik met de doos weer naar beneden en kreeg ik de pinpas van het werk mee. Thuis haalde ik snel mijn fiets op en ik fietste richting de stad. Hier moest ik bij de schoenmaker twee flessen suède verf halen. Het was 10 voor 5 toen ik terug kwam en ik maakte het atelier weer netjes om de dag erna weer aan de slag te gaan. In de avond werkte ik weer op school aan de opdracht van vorig jaar, experimentele modevorming. Niet mijn favoriete vak maar ik ging aan de slag met verf tot ongeveer half 8 was ik hiermee bezig toen ik het tijd vond om naar huis te gaan.

Mijn wekker ging en ik keek op mijn telefoon, Martijn had mij een berichtje gestuurd of ik 10 minuten eerder kon komen vandaag. Aangezien ik maar op 3 minuten loopafstand woon en ik op tijd wakker was, was dit geen probleem. Om kwart voor 9 liep ik naar kantoor, maakte koffie en liep naar boven waar ik Martijn op de zolder tref. Er stond een doorpas gepland van twee kleding groepen en deze moesten ook gefotografeerd worden. Omdat Martijn de vorige keer de camera niet goed had ingesteld en het model eruit zag als een smurf, hielp ik hem ook deze keer weer met de instellingen. Binnen een minuut stond die op de goede instellingen en kon Martijn mij uitleggen wat ik vandaag de hele dag mocht gaan doen. Allereerst mocht ik beneden bij marketing 14 dozen met kleding uitpakken, je zult denken wat een saai klusje maar dit viel reuze mee. Per doos telde ik hoeveel jurken, tops met korte mouw, tops met lange mouw enz… enz… in zaten. Dit schreef ik op en propte de dozen zo vol mogelijk. De hele ochtend en de halve middag was ik bezig om 14 dozen uit en in te pakken, uiteindelijk bleven er 9 dozen over die prop vol zaten en naar het magazijn konden, maar dit hoefde ik gelukkig niet te doen. De kleding die in de dozen zit wordt gebruikt voor de stock sale. Dit zijn kleding stukken die bijvoorbeeld bij de agenten hebben gehangen en na een tijd weer terug gestuurd worden of samples die in het atelier gemaakt zijn. Zo wordt er geen een kledingstuk weggegooid maar voor een klein prijsje verkocht. Na dit klusje kreeg ik nog een klein klusje om 8 dozen te vouwen en plakken zodat deze klaar stonden om de nieuwe collectie te gaan onderverdelen. Per doos komt van elk kledingstuk 1 of 2 kleuren in zodat elke agent een doos vol verschillende kledingstukken heeft. Toen ook dit klaar was was het half 4 en ging ik naar boven naar het atelier. Hier veranderde ik een patroon op de computer en haalde van een blouse de kraag eraf. Tussendoor kwam Martijn het atelier binnen wandelen en besprak ik met hem de doorpas, ik liep mee naar boven omdat een aantal dingen veranderd moesten worden en nam deze kleding mee naar het atelier. Ik begon aan een jas waarvan de druk knopen verplaatst moesten worden, rond 10 over 5 was ik daar klaar mee en kwam Martijn weer binnenlopen. Ik printen nog snel de mouw uit die ik eerder had veranderd en Martijn controleerde het, uiteindelijk besloten we om toch maar naar huis te gaan en de dag erna verder te kijken.

Donderdag ochtend ging ik verder met het verzetten van de drukknopen op de jas. Vervolgens ging ik aan de slag met het patroon van de mouw, het was niet helemaal goed gegaan en ik moest het patroon hier en daar nog even aanpassen. Dit deed ik en ik printen het patroon uit, knipte het uit de stof en haalde de oude mouw uit het model om de nieuwe erin te kunnen zetten. Ook de kraag haalde ik eraf om er een nieuwe op te zetten. Toen de blouse klaar was ging ik aan de slag met de schoenen, een voor een pakte ik de schoenen in om ze vervolgens te gaan inspuiten met de zwarte verf. Na ongeveer een half uur had ik de helft van de schoenen gedaan en was het tijd voor pauze. Na de pauze mocht ik bij Martijn en Marleen mee kijken met een aantal stuks die doorgepast moesten worden. Toen we ook hiermee klaar waren gingen we koffie drinken en kletsten we wat. Het laatste uur was aangebroken en we hadden alle drie moeite met het verzetten van werk, de printer deed het maar half en niks lukte meer echt. Ik maakte stickervellen maar helaas lukte het niet om ze te printen.

Vrijdag, een nieuwe dag. In de ochtend maakte ik drukknopen op een sample jas, dezelfde als gisteren maar deze had nog helemaal geen knopen. Ik nam de locatie van de knopen die op de andere jas zaten over en zetten ze op dezelfde plek op de jas waar nog geen knopen op zaten. Toen ik hiermee klaar was, mocht ik een paspelzak maken met een blinde zak erover heen. Dit omdat de jas omkeerbaar is en je vanuit de ene kant de zak in kan met een paspel en de andere kant een blind opgestikte zak. Toen ik hier halverwege mee was kreeg ik een ander klusje. Maar eerst hadden we lunch pauze. Aangezien er afgelopen week op de hoek van mijn stage adres een oudere man is mishandeld en uiteindelijk gestorven hieraan, besloten we om naar de winkel te lopen en een bloemetje te halen om neer te leggen op de plek. Het bleef niet bij een bloemetje, want we haalde ook een frietje om op te eten in onze lunch pauze. We legde het bloemetje neer op de plek waar al meerdere bloemen lagen en liepen door naar het pand om op de zolder onze frietjes te eten. Toen we de friet ophadden, haalden we nog een koffie en kletsten weer wat. In de middag kon ik beginnen aan een ander klusje. Ik mocht namen gaan verzinnen voor de kleding van de nieuwe collectie. In een programma van het bedrijf kon ik namen van groepen die al bedacht waren en de namen die ik ging bedenken checken of deze niet al eerder gebruikt zijn. Tussendoor maakte ik de blinde opgestikte zak nog af, maakte ik een wasproef met twee verschillende knopen erop en liet ik een jurk spoelen in de wasmachine. Een hectisch einde van de middag want ook nu lukte het niet om de stickers uit te printen, omdat de printer weer vast liep. Tijd voor weekend dus!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.