Mijn zesde stage week

In mijn zesde week was het even spannend of we nog wel in het atelier mochten blijven werken. Iedereen van kantoor moet zoveel mogelijk thuis werken maar het atelier kan niet altijd alles mee naar huis nemen. Gelukkig zitten we op een grote ruimte maar met 2 soms 3 personen en kunnen we goed de afstand houden van elkaar.

Op maandag mocht ik nog een dagje thuis werken, ik had de jurkjes van vorige week nog niet klaar dus hier kon ik mee verder. Uit eindelijk ben ik de hele dag bezig geweest om bij alle jurkjes de naden uit te halen. Deze waren dubbel doorgestikt, gelockt en genaaid. Aan het einde van de dag waren alle 13 jurkjes los en kon ik ze inpakken om mee naar Arnhem te nemen.

Dinsdags nam ik de tas met kleding mee naar het atelier. De bloesjes die klaar waren deed ik weer in de goede doos, zodat de doos weer terug kon naar de rest van de collectie. Voor ik verder kon gaan met de jurkjes mocht ik eerst een patroon digiteren van een jurk die ik in het begin van de stage maakte. Deze jurk was helemaal naar wens behalve dat die 12cm langer gemaakt moest worden. Na het opschonen, langer maken en opmeten van het patroon was deze klaar. Het was al bijna 4 uur toen ik aan de jurkjes verder ging. Ik naaide van een kleur op twee jurkjes na alles vast, lockte het en stikte het dubbel door. Toen was het tijd om naar huis te gaan of in mijn geval naar school want hier werk ik op dinsdag avonden aan een opdracht. Rond half 8 ging ik met hoofdpijn naar huis, nam ik een warme douche en ging op de bank liggen.

Helaas had ik woensdags nog steeds hoofdpijn en dit leek met de minuut erger te worden. Het voelde als een opkomende migraine aanval en ik bleef thuis van stage. Ik sliep in de ochtend en toen ik wakker werd was de hoofdpijn al een stuk minder. De rest van de dag zat ik op de bank en pakte mijn rust.

Gelukkig ging het donderdag weer beter en kon ik er met frisse moet weer tegenaan. Ik maakte de laatste jurkjes af die achter in de naad ingenomen moesten worden. Deze jurkjes deed ik per kleur in de wasmachine, even 15 minuten laten spoelen om ze vervolgens te laten drogen op een hanger aan een rek. Ik controleerde de dozen die boven stonden of alles erin zat en of de stickers goed waren. Vervolgens bracht ik twee dozen naar beneden, waar de rest van de collectie stond. Hier keek ik welke items opnieuw gestickert moesten worden en ik ging weer naar boven om de sticker vellen klaar te maken. Dit deed ik via Indesign. Ik had hier nog nooit mee gewerkt dus een collega leerde me hoe ik het moest maken en uitprinten, ook liet ze zien waar de kaartjes liggen die aan de kleding bevestigd moeten worden. Ik ging weer terug naar beneden om een aantal items die in de dozen zaten te stickeren. Toen deze dozen klaar waren was het tijd om een top te gaan maken. Een aantal weken geleden hebben we de Bloks door gepast. Dit zijn standaard kleding items waarvan de patronen gebruikt kunnen worden voor nieuwe kleding items. Een aantal van deze Bloks moesten hier en daar aangepast worden in het patroon en opnieuw gemaakt worden in proef katoen. Proef katoen of ook wel ongebleekt katoen, is een stof die veel wordt gebruikt bij modellen die niet verkocht gaan worden, zoals in dit geval bij de Bloks maar ook op school gebruiken we dit om een proef model te maken. Vanuit dit model doen we een doorpas, om vervolgens op het stof te tekenen, spelden of open te knippen. Marleen had het patroon aangepast en uitgeprint, ik knipte het uit het papier en stof en zetten het vervolgens in elkaar. Het topje binnen een half uur in elkaar en ik kon weer verder met het maken van nieuwe stickervellen. Eenmaal klaar, ging ik weer naar beneden om de stickers op de kaartjes van de goede items te plakken. Toen ik 5 minuten bezig was, werd ik weggestuurd van het kantoor waar de collectie ligt, omdat de man die daar werkte een belangrijk telefoontje had. Ik ging terug naar het atelier waar een nieuw patroon van de Bloks op me aan het wachten was. Toen ook deze klaar was, deed ik de bloesjes die door Marleen hersteld waren in de zakjes en vervolgens in de doos. Het was half 5 toen ik ook hier klaar mee was. Ik ging opnieuw naar beneden om te kijken of het stickeren nu wel kon, en dit kon gelukkig. Tot ongeveer kwart over 5 was ik hier mee bezig omdat ik het wilde afmaken. Ik knipte foto’s van de overige dozen die nog gedaan moesten worden zodat ik een dag later meteen de stickervellen kon maken en tussen de werkjes door de items kon stickeren. Het was een productieve dag met veel verschillende opdrachten. Op naar de laatste dag voor het weekend.

Vrijdag, bijna weekend! Het voelde ook echt als de laatste dag voor het weekend. Er was bijna niemand op kantoor en ook ik zat deze vrijdag alleen in het atelier. Ik begon de dag met het maken van stickers voor de laatste paar dozen die nog gestickert moesten worden. Toen de stickervellen klaar en uitgeprint waren, vulde ik de watertank van het stoomapparaat en zetten deze aan. De jurkjes die ik gister in de was had gedaan, moesten gestoomd worden om ze vervolgens op te vouwen en in te pakken, zodat ze weer terug in de doos bij de rest van de collectie konden. Eenmaal klaar ging ik naar beneden om nog wat items te stickeren. Ik was zo lekker bezig dat ik pas merkte dat het lunch tijd was, toen ik honger kreeg. Ik ging terug naar boven om mijn tas te pakken en liep met een collega naar de winkel. Even geen zin in mijn standaard lunch dus ik pakte twee croissantjes. Samen lunchte we op haar kantoor en kletsten we over het dagelijkse leven! De lunch was op en ik ging naar beneden om te stickeren. Helaas kon ik door belangrijke telefoontjes niet op het kantoortje te werk. Ik liep terug naar het atelier en ging hier en daar wat opruimen zodat ik om 5 uur meteen kon gaan. Toen ik hiermee klaar was, kon ik nog steeds niet stickeren. Helaas was er ook geen ander taakje dat ik kon doen dus besloot ik alle garens eens netjes op te ruimen en op kleur te sorteren. Tijdens dit klusje kreeg ik een berichtje van Marleen die thuis werkte, er was een patroon klaar die ik kon printen, uitknippen en in elkaar kon zetten. Weer een snel patroontje dus precies op tijd af om aan het weekend te beginnen!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.