Mijn vijfde stage week

Weer een nieuwe week! Een week waarin ik lekker mijn eigen gang kan gaan en ik dingen kan uitproberen met betrekking tot patronen en nieuwe items. Want in deze week zijn we vooral bezig geweest met het maken van de proto’s die opgestuurd gaan worden om later in productie gaan. Let’s go!

Samen met Marleen begon ik de maandag ochtend met het checken van het patroon waar ik vrijdag mee eindigde, omdat de computer vrijdag vast liep. De computer stond nog steeds op hetzelfde programma en er was geen beweging te krijgen in de muis. Marleen liet me via de andere computer zien hoe je de reserve copy kunt open, zodat je verder kunt met het patroon. Samen keken we het patroon na en paste hier en daar iets kleins aan. Verder vond ze het patroon er prima uit zien, een fijn complimentje om de week mee te beginnen. Net voor de middag begon ik met een patroon van een rok. Ik had een tekening gekregen van de designers en mocht de rok proberen te maken naar aanleiding van die tekening.

Op dinsdag maakte ik de rok in een mooie rode stof af. Een collega trok de rok meteen aan en iemand van de design afdeling spelden de rok af waar nodig. Uiteindelijk moest er veel aangepast worden aan het patroon. Dit deed ik om het vervolgens te gaan digiteren. Ik maakte het patroon zover klaar dat die opgestuurd kon worden naar het buitenland voor een proto. Een proto is een stuk dat gemaakt wordt door het bedrijf in het buitenland, deze wordt in Nederland nogmaals doorgepast en aangepast, om vervolgens de productie in zijn werk te laten gaan. Toen dit allemaal klaar was, kon ik beginnen met een Nylon broek. Ik plotte een broek patroon uit die ik ging aanpassen. Hier was ik de rest van de dag mee bezig.

Op woensdag begon ik de dag met het plakken van de rok. Dit houdt in dat ik met plakband de rok ga plakken waar de aanpassingen moeten komen. Daarbij tekende ik met een watervaste stift over de plakband lijnen de stiksels en nieuwe naden. Toen dit klaar was ging ik verder aan aan het patroon van de broek. Toen deze klaar was ging ik de broek knippen uit de Nylon stof en in elkaar zetten. Rond een uur of 4 was die klaar. Ik paste de broek door op een collega en maakte hier foto’s van voor de designer. Nog even opruimen en ik mocht naar huis, iets eerder dan normaal maar om iets nieuws te beginnen had geen zin meer voor een half uurtje.

Donderdags had ik maar een halve dag. Omdat ik een tijdje geleden in het weekend wat voor stage had gedaan mocht ik een middagje vrij pakken. De hele ochtend ben ik samen met een collega bezig geweest met het uitpakken van de pre collectie. Een groot deel hiervan moest gewassen en gestoomd worden en een aantal stuks moesten hersteld en/of veranderd worden. Een van de items werd door de freelancer hersteld en ik nam die middag ook 2 items mee naar huis. In totaal waren het 26 stuks die ik mee naar huis nam. Op vrijdag mocht ik thuis werken dus donderdag middag kon ik al lekker vroeg terug naar Limburg reizen.

Vrijdags begon ik met het herstellen van de bloesjes. Deze moesten aan de achterkant 5 cm korter gemaakt worden en opnieuw doorgestikt worden. De bloesjes waren in twee verschillende kleuren. Bijna de hele dag ben ik hiermee bezig geweest omdat dit zo netjes mogelijk gemaakt moest worden. Deze kleding gaat straks naar verschillende showrooms zodat mensen het vanuit hier kunnen inkopen voor hun winkel. Aan het einde van de dag maakte ik van de andere items een naad los. Deze moest 2 cm ingenomen worden. Het lukte bij twee jurkjes toen het tijd was om te gaan eten en te gaan genieten van het weekend.

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.