Mijn derde stage week

De derde week van mijn stage periode… Stiekem voelt het alsof ik er al een half jaar werk, op een positieve manier natuurlijk want ik heb het echt naar mijn zin. Ik leer de andere mensen die er werken langzaam ook beter kennen en krijg met de week leukere klusjes om te doen. Benieuwd wat ik deze week allemaal deed? Lees dan snel verder!

Op maandag maakte ik de broek af waar ik vorige week aan begonnen was. Deze hoefde alleen nog maar doorgestikt te worden bij de zakken en de zoom moest afgewerkt worden. Vervolgens knipte ik een patroon uit voor een nieuwe broek, maar hiervoor was de stof nog niet binnen dus deze mag ik komende week afmaken. Toen ook dit klaar was, ging Martijn mij leren digiteren. Dit houdt in dat ik een getekend patroon ging overnemen met een pen zodat deze in de computer kwam te staan. Dit oefende ik een paar keer en vervolgens gingen we het patroon in de computer verder aanpassen. Na een aantal uurtjes leren, tekenen en patronen aanpassen was het tijd om iets anders te doen. Een flair broek mocht ik gaan maken. In de eerste week had ik al een flair broek mogen maken maar deze was niet goed gekeurd en wordt dus niet in de collectie opgenomen. Ik mocht een nieuwe poging met een nieuw patroon. Hij was bijna af toen het tijd was om een grote schoonmaak te houden in het atelier. Na de schoonmaak was het dan ook weer tijd om naar huis te gaan.

Dinsdags was het tijd om de flair broek af te maken. Maar er kwamen wat klusjes tussendoor. Ik begon de dag met het stomen van de kleding die in de ochtend op een model door gepast gingen worden. Toen dit eenmaal klaar was, ging ik terug naar het atelier om de broek af te maken. Maar als je hard werkt, gaat de tijd heel snel en voor ik het wist was het tijd voor middag pauze. Na de middag pauze gingen Martijn en Marleen de doorpas van de Bloks. Dit zijn standaard kledingstukken als bloesjes, jurkjes, colbertjes en shirtjes in verschillende fits. De bedoeling was dat ik de broek af ging maken en in het begin ging mee kijken maar ook dit liep weer even anders. Het lukte Martijn al de hele dag niet om de kleding op de foto te krijgen. Ik veranderde wat aan de instellingen van de camera en toen was mijn nieuwe taak daar, ik mocht de hele middag de foto’s maken van de kleding. Een leuke opdracht en je krijg weer iets nieuws mee van het proces. Je ziet de fit, waar het wel of niet goed zit, of het misschien nog langer of korter moet en alles wat er nog meer bij komt kijken. Toen we klaar waren was het alweer 5 uur en gingen we lekker naar huis.

Op woensdag was het stof binnen voor de broek wat een vervolg was op de broek die ik maandag afmaakte. Deze broek ging ik maken en binnen no time was die klaar! Daarna ging ik aan de slag met verschillende herstel werkzaamheden. Dit deed ik met de kleding die de dag ervoor werd door gepast. In de ochtend hadden ze een doorpas gehad met de nieuwe collectie en hier en daar moesten dingen aangepast worden. Na de middag pauze kreeg ik een ander klusje dit was het maken van een patroon van een rok. Een leuke opdracht omdat ik me er in kon laten gaan. Tussendoor liep ik met een andere collega naar de stoffen opslag om wat dozen stof weg te brengen. Er bleef 1 doos op kantoor en daar mocht ik stoffen uitzoeken die ik mooi vond. Er waren heel wat mooie stofjes bij die ik allemaal mee naar huis nam. Er werden ook een aantal patronen weggegooid die net niet datgene hadden wat ze zochten, ook deze mocht ik meenemen en een aantal nam ik mee. Deze kan ik altijd gebruiken als standaard patroon om het aan te passen naar iets anders. Uiteindelijk was het dan ook weer tijd om de dag af te sluiten en naar huis te gaan.

Een nieuwe dag, de dag begon met het verder werken aan de herstel werkzaamheden. Samen met Marleen zijn weer hier de hele ochtend mee bezig geweest. Toen dit eenmaal klaar was, ging ik een collega helpen met het opbouwen voor de meeting van morgen. Kleding die van beneden naar boven gesjouwd moesten worden ( lees 3 trappen!!) en vervolgens ook weer gestoomd moesten worden. Toen dit klaar was, kreeg ik van Martijn allemaal informatie die ik de dag erna door moest spelen naar Marleen. Dit omdat Martijn na deze dag drie weken vakantie heeft.

De laatste dag voor het weekend begon! De dag begon met wederom het herstellen van een aantal kleding stukken en het stomen van een aantal kleding stukken. Er was weer een meeting waarvoor deze kleding er perfect uit moesten zien. Daarna knipte ik twee broeken die mee zouden gaan met de freelancer. Helaas was zei ziek en moest er 1 broek meteen gemaakt worden, een leuke opdracht voor mij dus. Het was een simpele broek die binnen ander half uur in elkaar zat! De andere broek nam ik mee naar huis om in het weekend te kunnen maken. Zo kon ik maandag beginnen met de opdrachten voor de nieuwe collectie. Aan het einde van de middag mocht ik weer gaan digiteren. Toen het patroon in de computer stond, ging Marleen me stap voor stap uitleggen hoe ik het patroon opschoonde en wat de volgende stappen waren om het patroon helemaal naar wens te maken. Hier zijn we mee bezig geweest tot het einde van de dag.

Op zondag maakte ik de broek die ik meenam naar huis. Deze uren mocht ik opschrijven om later in de stage periode een keer vrij te pakken!

Op naar een nieuwe week! Martijn die normaal full time werkt heeft momenteel 3 weken vakantie dus in de komende 3 weken zou ik ook vaker alleen in het atelier moeten werken. Natuurlijk niet minder gezellig, aangezien er op de andere afdelingen wel collega’s zitten waar ik tussen het werken door gezellig mee kan kletsen!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.