Mijn tweede stage week

Drie keer knipperen en het weekend was voorbij! Maar gelukkig had ik weer zin in een nieuwe week stage. Vorige week kreeg ik al te horen dat ik meer uitdaging ging krijgen. Lees snel verder voor de nieuwe updates van afgelopen week!

Op maandag begon de week lekker rustig. Ik maakte de jurk af die nog mee moest met de vergadering. Vervolgens hielp ik mijn collega Marleen met het afmaken van een winterjas die ook nog mee genomen werd in de vergadering. Toen de jas ook klaar was, ging ik verder met het proefmodel van de jurk die voor de nieuwe collectie gemaakt wordt. Tot nu toe een makkelijke jurk maar er komt nog een hele uitdaging bij kijken. Tussen alle stukken door maakte ik nog stofkaarten van verschillende stoffen. Dit houdt in dat ik een stukje stof uitknip en op een kartonnetje naai. Zo kunnen ze makkelijk kijken welke stoffen leuk te combineren zijn met elkaar. Dinsdag maak ik de jurk af en is het tijd voor een nieuw item. Weer een jurk dit keer maar dan een met heel veel uitdagingen. Het is een jurk uit veel verschillende delen, met klokkende delen en strakke lijnen.

Dinsdag was echt een puzzel dag. Ik begon de dag met het afmaken van de jurk. Toen deze eenmaal af was, kon ik beginnen met het maken van het puzzel patroon. Van Marleen kreeg ik een standaard patroon, waarbij de lengte en breedte al prima was. Verder had ik een schets van de designers en het stof waar ik het uit moest maken. Maar eerst de patronen zo veranderen dat het precies op de schetsen lijkt. Ongeveer de halve dag ben ik hier mee bezig geweest en uiteindelijk is het patroon helemaal uitgeknipt en deels in elkaar gezet. Het was echt een relaxte dag, er hing een rustige sfeer en er waren geen spoed opdrachten, dus kon ik lekker doorwerken aan mijn puzzel.

Woensdag maakte ik de puzzel jurk in de proefstof af. Eenmaal klaar veranderde ik na een korte bespreking met Martijn hier en daar het patroon en kon ik beginnen met de echte stof. Toen de jurk half in elkaar zat heb ik ‘m op de pop gezet en ben ik de klokkende delen erop gaan spelden om ze vervolgens erop te stikken. Dit noemen ze mouleren en dit is weer eens iets anders dan wanneer je het normaal in elkaar stikt. Ook eens leuk om te doen. Tussendoor had ik nog gezellige gesprekken met Martijn en ook vandaag leerde ik weer veel nieuwe dingetjes over het bedrijf, de manier van werken en het bekijken van schetsen. Aan het einde van de dag zat de jurk helemaal in elkaar en kon ik mijn spulletjes opruimen om lekker naar huis te gaan.

Dan is het alweer donderdag. De jurk die ik gister af maakte, kreeg na overleg toch nog een update. Ik haalde een deel los en knipte er een stuk af, om het vervolgens weer op de jurk te spelden en er op te stikken. Klinkt makkelijker dan dat het was, want de jurk is van een soort mesh stof, dus super dun en doorschijnend met gaatjes. Elk steekje wat ik los haalde moest voorzichtig gedaan worden om gaten te voorkomen. Toen dat eenmaal gedaan was, mocht ik een proefmodel gaan maken van een tas. Er moeten tassen komen die in de winkel verkocht gaan worden en ik mocht de maten, vormen en stoffen bepalen. Wederom een leuke opdracht en ik ging met plezier aan de slag. Een tas heb ik vaker gemaakt dus ik wist hoe ik moest beginnen. Na het tekenen van het patroon ging ik op de zolder opzoek naar twee leuke stofjes. Het is de bedoeling dat je de tas kunt omdraaien en dan die aan 2 kanten gedragen kan worden. Toen de tas bijna in elkaar zat en ik de hengsels ook bijna af had was het alweer tijd om naar huis te gaan. Morgen weer verder met de tassen en hopelijk kan ik er nog meer maken!

Vrijdag ochtend hadden Marleen en Martijn meetings gepland staan. Ik kon rustig verder werken aan de tas. Toen deze uiteindelijk klaar was, mocht ik beginnen aan een broek. Het was een ingewikkeld project. In de middag hielp Martijn mij met de broek en de zakken die in de coupenaden waren verwerkt. Rond half 5 gingen we opruimen en naar beneden voor een vrijdagmiddag borrel met een paar andere collega’s. Daarna was het alweer tijd voor weekend!

Tot volgende week bij een nieuwe blog over mijn stage week!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.