De beste kleding keuze bij een hittegolf!

Pff wat is het warm he? Ondanks dat het eindelijk zomer is in Nederland vind ik het toch echt super warm. Als ik had kunnen kiezen was 10 graden minder ook prima geweest, maar helaas hebben we het niet voor het kiezen en kunnen we het maar beter genieten van het weer nu het nog kan. Alleen wat doe je aan met deze hitte?

Ik lig het liefste de hele dag aan het zwembad in mijn bikini of badpak, helaas kan dit niet altijd en moet ik ook wel eens de straat over om bijvoorbeeld naar de winkel te gaan. Maar wat trek je dan aan?

Afgelopen zomer kocht ik een heel mooi badpak in een effe kleur, deze combineer ik met een fleurig geprinte broekje. Zo heb ik mijn 1ste outfit eigenlijk al compleet. Dit is echt de makkelijkste outfit ever! Ben je klaar met zwemmen? Dan laat je je opdrogen en trek je het broekje aan om bijvoorbeeld even naar de winkel te gaan. Ook als je ergens gaan zwemmen of naar het strand gaat is dit super makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen wanneer je bij het zwembad of strand bent is het broekje uit doen en je kunt gaan zwemmen of zonnen. Makkelijker kan bijna niet!

Wat ook super lekker is om te dragen met deze hitte is toch wel linnen. Dit stofje is super luchtig en en draagt zich heerlijk met deze warmte. Combineer een linnen broekje met een katoenen topje en je outfit is compleet! Of misschien heb jij wel een leuk linnen jurkje in de kast liggen dan ben je zo klaar! Linnen is wel een stof die snel doorschijnt dus let hiermee goed op bij het kopen van je linnen items!

Probeer zoveel mogelijk polyester te vermijden met deze warme dagen. Polyester is geen natuurlijk product. Polyester neemt geen vocht op dus je gaat hier snel in zweten. Daarentegen is katoen een stof die wel veel vocht opneemt en dus goed te dragen is met deze hitte. Denk bijvoorbeeld aan katoenen broekjes/topjes of jurkjes.

Ben jij iemand die echt snel zweet? Vermeid de kleur grijs!! Vooral t-shirts kun je het beste vermeiden wanneer je veel zweet. Wanneer jij op het terras gaat zitten in de volle zon, heb jij binnen no time de zweet plekken onder je oksels staan. Bij grijs is dit super opvallend. Je kunt het beste een topje aan doen met een print waardoor het niet te zien is. Wit zou ook nog een optie kunnen zijn maar hier zie je na een tijdje gele plekken in komen van het zweten!

Vermeid zwarte kleding. Ik weet dat het lastig is maar zwarte kleding dragen in een hitte golf is echt het laatste wat je moet doen. Behalve als het echt super luchtig is. Ga je op een terras zitten met een zwarte broek en zwart topje heb je eerder kans dat het niet meer vol te houden is, dan wanneer je in lichte kleuren op het terras gaat zitten. Zelf draag ik in de zomer veel verschillende kleuren blauw. Het is toch een donkere kleur en het zweet zie je hier ook niet snel in.

Als laatste tip voor de vrouwen die veel jurkjes of rokjes dragen. Anni Rolfi heeft de beste “bikershorts” die er zijn. Ik draag ze altijd onder een jurk of rok om te voorkomen dat mijn benen gaan schuren. Je hebt er verschillende soorten in, zo heb je er ook een paar die nog corrigerend zijn ook! Altijd mooi meegenomen toch?

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Geniet nog van het warme weer, want voor je weet is de zomer weer voorbij!

x Lieke

Foto door Ylanite Koppens op Pexels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.