Eindelijk groen licht!!

Hoppaaaa, vanuit school hebben we groen licht gekregen! Je zult er waarschijnlijk niks van snappen, maar ik ga samen met een klasgenoot naar Finland om daar 5 weken mee te draaien op een Finse mode school! Super leuk nieuws dus! Finland heeft altijd hoog op mijn reis lijstje gestaan, dus dat ik hier 5 weken mag vertoeven is voor mij zeker geen tegenvaller!

Van de week hebben we bij elkaar gezeten en is alles in 1 dag geregeld. De vluchten zijn geboekt, een hostel voor de eerste paar dagen in Helsinki is geregeld, de omnibus naar Jyväskylä de stad waar de campus ligt, een appartementje in Jyväskylä en ook de studiebeurs is aangevraagd!

11 april vliegen we richting Helsinki. Hier verblijven we 2 a 3 nachten in een hostel en kunnen we zo de hoofdstad van Finland ontdekken. Vervolgens maken we met de omnibus een rit van 4 uurtjes naar Jyväskylä (voor een 10tje heb je al een buskaart voor deze rit, super cheap dus!!). Vanuit hier gaan we gelijk door naar de campus om daar de sleutel van ons appartementje op te halen.

Op 14 april worden we voor het eerst verwacht op de campus om de lessen mee te gaan volgen. De voornaamste reden van ons bezoek naar Finland is dat we mee gaan doen aan de fashion skills. In veel landen binnen Europa doen mbo scholen mee aan de skills wedstrijden. Meer dan 50 verschillende opleidingen doen mee aan de skills wedstrijden, denk bijvoorbeeld aan opleidingen als doktersassistent, kapper, schilder enz.. De skills wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk de nationale finale. In Finland zijn de skills wedstrijden van 11 t/m 14 mei. Van te voren gaan wij mee doen met de voorrondes hiervan. Zelf doen we niet mee aan de skills wedstrijden, dit omdat hier alleen Finse leerlingen aan mee mogen doen.

Net als mijn reis naar Londen van bijna 2 jaar geleden, kunnen jullie ook deze keer weer mijn ervaringen lezen. Zo wil ik wekelijks een update geven over de lessen die we gaan volgen, de cultuur, de stad en natuurlijk onze leuke uitstapjes.

Ik ben vast mijn koffer inpakken 😉

X Lieke

Tips voor Finland, Helsinki of Jyväskylä zijn natuurlijk altijd welkom!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.