Bloody winter in Melbourne!

Hoi allemaal! 

Het is alweer even geleden sinds mijn laatste update en er is in de tussentijd veel gebeurd! Ik ben verhuisd, heb ander werk gevonden, mijn lieftallige tante is op bezoek geweest en sinds een maand is Rik (mijn vriend) in Melbourne. 

In mijn laatste update had ik verteld dat Guus Meeuwis op de planning stond. Ik kan jullie vertellen dat het mijn meest bijzondere Koningsdag ever was! Heel het Lunapark in Sydney was oranje gekleurd en ik heb wel drie Australiërs moeten uitleggen wat deze gekte te betekenen had en wie die famous Guus wel niet was. Toen ik over zijn hit kedeng kedeng begon, wensten ze mij een fijne avond… 

Die fijne avond hebben we zeker gehad en de dag erna was dan ook zwaar toen we om 06.00 uur op het vliegveld moesten zijn. Maar goed, dat was het allemaal waard voor onze Guus! 

Inmiddels was de maand mei aangebroken en verbleef ik alweer een maand in Melbourne. De tijd is voorbij gevlogen, maar het heeft mij ook ruimte gegeven om na te denken. De keuze om naar Australië/het buitenland te gaan heb ik gemaakt voordat ik met Rik een relatie kreeg. Ik heb altijd sterk het gevoel gehad dat ik dit nodig had en gewoon moest doen. Ik ging niet weg met het idee om hier wat te vinden wat ik thuis niet kon vinden of geen antwoorden op kreeg. Zoals ik in mijn vorige blog beschreef vind ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk en op reis gaan is een onderdeel daarvan. Rik heeft mij daarin altijd 100% gesteund en vond het een dappere beslissing. Ergens was hij een klein beetje jaloers, omdat hij zelf altijd heeft geroepen om na zijn studie ook te gaan reizen. Samen met een vriend had hij plannen gemaakt, maar dit werd door omstandigheden op de lange baan geschoven. Rik werd getriggerd door mijn plannen en is gaan nadenken over zijn toekomst. Daarnaast sloot zijn huidige baan niet helemaal aan bij zijn wensen en behoeften en was de keuze snel gemaakt! Tijd voor mij om een nieuwe woonruimte te zoeken voor ons twee, want 30 juni stond hij al op de stoep. Inmiddels zijn we al een maand verder en is Rik goed geïnstalleerd. We wonen in een prachtig karakteristiek huis, dat we delen met 3 toffe Aussies. Gelukkig hebben we onze eigen masterroom met badkamer en inloopkast, dus ons hoor je niet klagen ;). 

Vorige maand heeft mijn tante nog even een bliksembezoek gebracht! Na haar vakantie in Zuid-Korea heeft ze nog “even” vier dagen Melbourne geboekt! Onze gedeelde passies zijn eten en drinken, dus we hebben het er goed van genomen. Een High Coffee in het Sheraton Hotel en een etentje in het restaurant van Masterchef-kok George Calombaris kon natuurlijk niet ontbreken op de to-do list. Verder mocht ze op zondagochtend ons hoogstaand voetbalniveau aanschouwen. Volgens mij heeft er nog nooit eerder een supporter zoveel foto’s en filmpjes gemaakt. De meiden uit mijn team vroegen zich al af wie die journaliste aan de zijlijn was.. Een wedstrijd met goals heeft ze gezien, want de 8-1 winst hebben we mee naar huis genomen! 

Verder gaat alles zijn gangetje en maak ik kennis met de winter in Melbourne. Mijn teammates zeuren over de freaking cold van 15 degrees, dus ik pas mij feilloos aan hun cultuur aan en ruil de fiets op zijn tijd in voor het openbaar vervoer. Integreren is zéér belangrijk ;). Volgende maand is het voetbalseizoen afgelopen en heb ik meer tijd om de omgeving buiten Melbourne te verkennen. Wordt vervolgd! 

Veel liefs, 

Inge

Een gedachte over “Bloody winter in Melbourne!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.