Een overnachting in een sterrenkubus

Hallo lieve lezers,

Afgelopen week is ook voor mij de vakantie begonnen. Eindelijk heb ik weer tijd om blogjes te schrijven en te genieten van de vrije dagen tussen het werken door. Omdat ik al iets eerder vakantie had dan ik had door gegeven op het werk, had ik tijd om even helemaal te ontspannen. In 4 extra vrije dagen kwam ik even helemaal tot rust. Vanuit mijn drukke stage periode en met een drukke werk planning in het vooruitzicht, vond ik het ook wel even prima zo. Maar zoals je leest in de titel van deze blog, ben ik ook een nachtje weg geweest.

Mijn vriend had van mijn ouders een overnachting in een sterrenkubus gekregen voor zijn verjaardag. Omdat we met mijn ouders een dagje naar Wildlands in Emmen gingen, werd deze overnachting er meteen achteraan geplakt.

We reden met twee auto’s richting erfgoed Bossem, waar de sterrenkubussen staan. Een mooi groot terrein waar ook grootte tenten staan en waar je een campingplek kunt huren. Tevens kun je er ook lekker eten, borrelen en hebben ze in het vasten gebouw nog kamers die je kunt huren.

Eenmaal aangekomen bij erfgoed Bossem, werden we warm ontvangen in bij de “receptie”. De dame ging meteen voor ons kijken of onze sterrenkubus al gepoetst was en klaar om onze tas neer te kunnen zetten. Ondertussen dronken wij een lekkere kop koffie en bespraken we met z’n 4e hoe mooi we het gebouw vonden. Tussendoor kwam de dame met de sleutel van de sterrenkubus en een plattegrondje om te laten zien waar onze kubus stond. Elke sterrenkubus heeft een eigen naam en wij hadden de kubus “Antares”. Deze in het midden van alle kubussen.

We keken even snel rond in het huisje, legde onze tas neer en gingen naar de wc. Een half uur na aankomst reden we met z’n 4e door naar Wildlands waar we een leuk dagje tegemoet gingen. Wildlands is een leuk park waar veel te doen is voor jong en oud. Rond half 6 hadden we het park gezien en besloten we terug richting het erfgoed te rijden. Vanuit hier reden mijn ouders door naar huis. Mijn vriend en ik liepen even bij het gebouw naar binnen om te kijken of we daar nog wat konden eten, maar helaas was dit niet het geval. Via internet gingen we opzoek naar een restaurantje maar eenmaal onderweg zijn we toch ergens anders gestopt.

Onderweg kwamen we langs een grootte speeltuin dat kakelbont heet. We namen vooraf stokbroodje met tapenade. Als hoofdgerecht at ik een cordon blue en mijn vriend een schnitzel. Daarbij kregen we nog heerlijke frietjes, aardappeltjes, groentes en een salade. Dit alles kregen we natuurlijk niet op, maar lekker gegeten hadden we zeker! Als afsluiter dronken we nog een cappuccino en daarna gingen we met een volle buik terug naar het erfgoed.

We hadden een lekker speciaal biertje mee genomen en die dronken we gezellig samen op. Ondertussen keken we via videoland naar een politie serie. Eenmaal toen we ons biertje op hadden, besloten we binnen een speciaal biertje van de regio te halen in de kantine. Ze hadden ons verteld bij het inchecken dat we het gewoon konden pakken en wat we pakte konden opschrijven. Dit werd bij het uitchecken dan betaald. Ik vind het dus echt mooi dat het dit nog kan!! We dronken ook dit biertje nog op en kropen toen lekker ons bedje in.

Helaas!!! Het was heel erg bewolkt, waardoor we geen sterren hebben kunnen zien. Ik baalde hier heel erg van. De avond ervoor was het zo helder en nu net deze nacht moest het bewolkt zijn. Maar dit was voor ons wel een reden om terug te komen.

De volgende ochtend stond rond half 9 ons ontbijt voor de deur. Een goed gevulde mand met brood, croissantjes, krentenbrood met heel veel verschillend beleg zoals twee soorten kaas, twee soorten worst, jam en hagelslag. Verder zaten er ook nog 2 rauwe eieren in met een briefje dat we zelf konden beslissen of we het ei wilde koken of bakken. TOP!! in een koeltas zat een fles appelsap een bakje yoghurt, een kiwi en een bakje met stukjes watermeloen. Als laatste zat er een kistje in met verschillende smaken thee en koffie pads voor het koffiezet apparaat. Een heerlijk ontbijt en voor ons meer dan genoeg.

Uitchecken hoefde we pas om 11 uur te doen. We deden nog de afwas en brachten het vuil naar de containers. Dit was gevraagd via een briefje in het huisje. Voor we de sleutel gingen inleveren, gingen we nog even allebei naar de wc en deden we een dubbele check of we al onze spullen hadden ingepakt. Binnen leverde we de sleutel in en betaalde we de biertjes van de avond daarvoor. We dronken nog een cappuccino voor we echt richting huis reden.

De sterrenkubus is zeker een aanrader!! Maar ook voor een rustige campingplek of overnachting is het een ideale plek!! De omgeving is heerlijk rustig en er zijn ook veel dingen te doen in de buurt. Ik geloof ook zeker dat als het helder is, dat de sterren goed te zien zijn. Hier komen we dan ook nog zeker voor terug!

Ben je nu nieuwsgierig geworden en zou je zelf graag een keer willen overnachten onder de sterren? De site van het erfgoed is https://www.bossem.nl.

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.