Travel-Ing(e) goes down under.

Hoi allemaal!

Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen! Mijn naam is Inge Peeters, 24 jaar oud en momenteel woonachtig in Melbourne. Toen mijn lieve vriendinnetje Lieke aan mij vroeg of ik een gastblog voor haar wilde schrijven, kon ik eigenlijk geen nee zeggen. Lieke weet dat ik het type ben dat vergeet om foto’s te maken en dat ik liever haar verhalen lees, in plaats van dat ik ze zelf schrijf. Toch zag ik dit als een mooie kans om mijn ervaringen te delen en ze vooral levendig te houden voor mijzelf. Mijn familie en vrienden zijn jou heel dankbaar Liek ;).  

Een aantal maanden geleden heb ik besloten om op reis te gaan. Eigenlijk liep alles op rolletjes in mijn leven. Ik had een leuke baan, woonde nog steeds met veel plezier in de binnenstad van Breda en had een sociaal en druk leven. Ik houd van structuur en duidelijkheid, maar ben van nature geen planner die een tien jarenplan heeft uitgetekend voor een baan, samenwonen, koophuis en kinderen. Ik ben wel iemand die verdieping zoekt in het leven, wil groeien als mens en professional en geen uitdaging uit de weg gaat. Obstakels horen bij het leven en ik denk dat je alleen maar kan groeien als je juist die weet te overwinnen. Ondanks dat alles zo op rolletjes liep, heb ik toch de keuze gemaakt om op reis te gaan. Ik had het gevoel dat nu het juiste moment was en die kans heb ik gegrepen. Op 3 april ben ik vertrokken, samen met mijn vriendinnetje Eva. Zij wilde net als ik een nieuwe uitdaging in het leven. Australië leek ons allebei te gek en zo gezegd, zo gedaan. 

Inmiddels ben ik hier ruim twee weken en is alles voorspoedig gelopen. Een week voor vertrek hadden we onze accommodatie al geregeld en binnen anderhalve week had ik een baan en een nieuwe teamsport gevonden. Jawel jongens! deze korfbalster heeft een carrièreswitch naar het voetbalveld gemaakt. Vol trots kan ik vertellen dat ik het nieuwste lid ben van Fitzroy City SC. Het seizoen loopt hier van april tot september, dus dat komt perfect uit voor mij! De planning is sowieso om een aantal maanden in Melbourne te verblijven, dus dan kan ik beter meteen beginnen met integreren. Vanaf mei begin ik met mijn job als nanny. Via een oud collega heb ik deze baan gevonden en het sluit perfect aan bij mijn voormalige Aupair carrière en huidige Social Work profiel ;). 

Voor de komende weken staat er nog niet veel op de planning, maar wat ik zeker wel al gepland heb is koningsdag!! Aankomend weekend gaan we “even” naar Sydney om mee te blèren op de knallers van GUUS MEEUWIS!! Geen grap, maar onze eigen échte Guus staat op koningsdag daar te performen. Mega veel zin in en wordt vervolgd!

Veel liefs, 
Inge

Een gedachte over “Travel-Ing(e) goes down under.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.