Week van Liek, week 13/2019

Week 13, mijn eerste week op stage en mijn eerste week dat ik weer thuis woon. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan op mijn stage en daarbuiten? Lees dan vooral verder! 

Maandag 25 maart, de start van mijn stage. Om half 10 werd ik verwacht bij het atelier. Omdat mijn vriend vrij had, kon ik met de brommer naar de stad. Op tijd kwam ik aan bij het atelier, waar ook mijn stage begeleidster Mieke aan kwam. Samen liepen we naar binnen waarna ik meteen een rondleiding kreeg. Zoveel verschillende theaterkostuums en alles hangt zo goed als op volgorde. Om 10 uur hadden we een vergadering in het kunstencentrum waar ik mee naar toe ging. Rond half 12 waren we terug op het atelier en kwamen langzaam aan de vrijwilligers die werken voor Mieke binnen lopen. Een hele groep dames die elke maandag komen helpen met het naaiwerk. Een gezellig boel dus! Terwijl hun bezig waren met het maken van prinsessen jurken, ging ik opzoek naar stoffen die ik kon gebruiken voor verschillende sprookjes pakken. ’s Middags rond een uur of 3 waren alle vrijwilligers weer weg. Mieke en ik maakte een planning voor de komende weken zodat we allebei een overzicht hadden. Ook kreeg ik de sleutel van het atelier zodat ik altijd naar binnen zou kunnen. Rond half 5/5 uur mocht ik lekker naar huis en zat mijn eerste stage dag er alweer op. ’s Avonds had ik een lekker rustig avondje met mijn vriend en probeerde we weer op tijd te gaan slapen voor een nieuwe stage dag. 

Dinsdag 26 maart, dit keer begon mijn stage dag om 9 uur. Ook vandaag kwamen er weer een aantal vrijwilligers helpen. Omdat er net de musical Titanic was geweest, moesten er nog veel dingen worden op geruimd. Met z’n alle gingen we hiermee aan de slag. Kleren terughangen, in dozen doen en de tafel vrij maken. Tussendoor hadden we nog een koffiepauze. Maar ook daarna gingen we weer verder met het opruimen van het atelier. Met een vrijwilliger pakte ik een van de stoffenkasten aan. Alle stoffen werden eruit gehaald en op nieuw gesorteerd op kleur en verschil van stof. Rond de middagpauze gingen de vrijwilligers weer naar huis. Mieke en ik gingen rustig door met het schoonmaken van het atelier. Weer mocht ik rond half 5 naar huis. ’s Avonds nam ik een lekker warm bad en probeerde ik weer op tijd te gaan slapen. 

Woensdag 27 maart, een dagje op inkoop met Mieke. Woensdag is de enige dag dat Mieke en ik samen op het atelier werken. Daarom gingen we vandaag een dagje op inkoop. Langs allemaal groothandels om stoffen te kopen voor de passiespelen en een aantal dingen voor eigen productie. Elke donderdag gaan we aan de slag voor de passiespelen die volgend jaar weer gespeeld worden. Maar zonder stoffen kom je nergens. We reden eerst naar Helmond waar we met Sanne en Emma hadden afgesproken. Sanne heeft ook een atelier in Den Bosch en Emma is haar stagiaire. Mieke en Sanne werken vaker samen en dus ook voor de passiespelen. In Helmond gingen we naar verschillende stoffen groothandels/winkels waar we verschillende stoffen kochten. De laatste winkel waar we heen gingen was een groothandel in Afrikaanse stoffen. Geweldig om die stoffen allemaal te zien. Hier mochten we op het einde nog allemaal een keycord uitkiezen met een Afrikaanse print. Met de auto volgeladen was het een geslaagde dag voor het kopen van stoffen voor de passiespelen. Sanne en Emma reden terug naar Den Bosch. Mieke en ik gingen door naar Oss om daar naar een andere stoffen groothandel te gaan en een fournituren groothandel. Een hele mooie grote stoffenwinkel waar we twee stoffen zochten zodat ik aan de slag kon met het maken van cancan rokken. We vonden een mooie paarse en een mooie rode die perfect bij elkaar pasten. Verder zochten we ook nog twee tule stoffen maar die lagen alleen achter in het magazijn. Een witte en een roze hadden we nodig voor het maken van 16 tutu’s. Dit alles namen we mee naar huis. Als laatste nog naar de fourniturenzaak. Waar we van alles en nog wat nodig hadden. Elastiek, sierband, klittenband, versierkantjes en nog veel meer. Net een snoepjes winkel waar je maar niet uit gezocht raakt. Nu gingen we dan echt naar huis. Om half 5 lag ik dan ook lekker op de bank. Mijn vriend Jørgen en ik aten bij mij thuis en daarna sliepen we ook weer lekker op tijd. 

Donderdag 28 maart, een lange dag vandaag. Van 9 tot 9 stage vandaag. De dag begon weer in het atelier met het maken van een patroon voor de cancan rokken. Daarna ging ik met een van de vrijwilligers aan de slag met het knippen van de rokken. Op donderdag komen dezelfde vrijwilligers als op de dinsdag dus weer een klein gezellig clubje aanwezig in het atelier. Rond half 1 reden Mieke en ik richting tegelen om daar aan de slag te kunnen gaan voor de passiespelen. We hebben twee kleine ruimtes waar we aan de slag konden met het knippen van de stoffen en het naaien en locken van de stoffen. Ook hier zijn weer een hele club met vrijwilligers waarvan sommige ook zelf meespelen met de passiespelen. Rond half 5 reden we weer terug naar Venlo. Richting het kunstencentrum. Hier warmde we wat eten op, dat we lekker op aten. Om kwart voor 6 begonnen de eerste kinderen binnen te lopen. De kindernaailes begon om 6 uur. De kinderen gingen zitten en aan de slag met waar ze de week ervoor gebleven waren. Ik hielp ze zo hier en daar wat met wat kleine vraagjes maar het meeste deden ze zelf! De kindernaailes duurt een uur en een kwartier. Waarna meteen de volwassen naailes volgt. De volwassenen hebben al helemaal geen hulp nodig dus ik kon lekker verder met het knippen van de cancan rokken. Om kwart voor 9 was het tijd om op te ruimen en konden we lekker naar huis. Tijd voor een lekker lang weekend.


Vrijdag 29 maart, op vrijdagen werk ik thuis voor stage. Ik kreeg de cancan rokken mee naar huis om deze allemaal te gaan locken. Wat een werk! Alles aan elkaar locken en de onderrand van de onderste flang die er aan komt moest gedaan worden met een rolzoompje. Gelukkig kan dat gewoon met mijn lockmachine maar dit gaat een stuk langzamer dan gewoon locken. De hele dag ben ik bezig geweest met het locken van de rokken.’ s Avonds at ik lekker thuis en sliep ik bij mijn vriend. 

Zaterdag 30 maart, een dagje werken in de winkel. Van 10 tot 5 mocht ik weer lekker gaan werken. Na het werk maakte ik mij mega snel klaar om meteen weer door te gaan naar Jenny haar 21 diner. Een gezellig etentje met veel lekkere gerechtjes. Ook was het laatste weekend dat onze lieve vriendin Inge nog in het land was. Ik kocht daarom voor haar een ketting met een wereldbolletje eraan zodat ze altijd aan me blijft denken terwijl we allebei aan de andere kant van de wereld zitten. Toen het eten op was en de biertjes er lekker inzaten, besloten we met een paar meiden nog de stad in te gaan. Gelukkig wilde mijn vriend ons om 2 uur komen halen. Omdat de klok werd verzet lag ik nog pas om half 4 in mijn bed. 

Zondag 31 maart, de dag van de Venloop. Een hardloop evenement in Venlo. Maar liefst 3 vriendinnen liepen mee met de 10 kilometer. Met Jill ging ik richting de stad om onze vriendinnen aan te moedigen. Nadat ze voorbij waren, gingen we het terras op waar we een radlertje dronken. Vrij snel daarna gingen we een hapje eten en op zoek naar een plekje in de zon om daar met de rest van de vriendinnen de 21 kilometer de kijken. De vriend van Inge rende de 21 kilometer en we gingen hem ook eens goed aanmoedigen. Ze liepen samen in het T-shirt van mijn atelier. Nadat ook hij voorbij was gerend zijn we richting de cafés gegaan zodat de jongens voetballen konden kijken en wij net wat warmer tussen de mensen stonden. Een gezellige avond en samen met Jill ging ik rond 10 uur weer naar huis. 

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.