Week van Liek, week 12/2019

Afgelopen week was dan echt de allerlaatste week van de periode en ook gelijk de laatste week van school. Maandag begint dan eindelijk onze stage! Ik heb daar zoveel zin in! Maar voor dat neem ik jullie mee in de laatste school week. 

Maandag, 18 maart nam ik om half 9 de trein vanuit Limburg naar Arnhem. Rond een uur of 10 kwam ik aan op school, net op tijd voor de uitleg van het laatste examen deel van het vak image styling. Na die uitleg, paste ik mijn teruggekregen verslag nog hier en daar wat aan. Om 11 uur was de les afgelopen en hadden we een kwartiertje pauze. Na de pauze begonnen we meteen met de toets van modegeschiedenis en daarna hadden we nog even modevorming. Ik plakte de laatste plaatjes in mijn boek en besprak die met de lerares. Ze was gelukkig heel tevreden over mijn procesboek! Rond 1 uur half 2 was ik dan weer klaar met school en ging ik lekker naar huis. In de middag heb ik lekker in de woonkamer gezeten en wat vlogs bekeken. ’s Avonds kookte ik broccoli met daarover heen een kaassaus, krieltjes en nog 2 Vega schnitzels, maar die vond ik niet heel erg lekker. ’s Avonds keek ik nog een paar vlogs en ging ik lekker douche en naar bed. 

Dinsdag, 19 maart begon mijn les dag om half 12 met een les Nederlands. Weer maakte we hier opdrachten uit het boek. Na dit uurtje gingen we door naar modetekenen. Hier maakte we onze tekeningen af, kopieerde ze en leverde ze in. Verder hadden we nog een lesje ondernemen waarbij Femke en ik alles af hadden. We mochten naar huis als we het ingeleverd hadden, dit deden we en gingen lekker naar huis. ’s Middags maakte ik de grafis filmpjes af en daarna ging ik koken. Of ja koken, ik had nog een bakje rijst met groente en gehad en een bakje met rijst wat ik warm maakte in de pan. ’s Avonds werkte ik aan school, ik maakte de presentatie voor Engels af. Vervolgens nam ik weer een heerlijke lange douche en ging ik in mijn bed nog een aantal vlogs kijken. 

Een aantal foto’s genomen vanuit mijn procesboek. Met daarbij een schets van mijn eigen ontwerp colbertje.

Woensdag, 20 maart is weer een dag dat mijn lessen later beginnen dan normaal. Om kwart voor 10 stond ik ingepland om mijn presentatie examen van image styling te doen. Ondanks dat het allemaal uitliep, ging mijn presentatie goed! Na de presentatie van Image styling, deed ik mijn presentatie van Engels. Een vak waar ik niet goed in ben. Toch vond de leraar het een voldoende, ik gebruikte moeilijke worden en mijn grammatica was ook goed, alleen de uitspraak is waar ik op moet letten. Al met al een goede presentatie dag. Na Engels hadden we BZW waar ik werkte aan mijn colbert. Tussendoor moesten we nog even naar de les van Nederlands voor een kleine uitleg, maar snel daarna mochten we weer door werken aan onze colbertjes. Rond half 4 ging ik naar huis. Thuis maakte ik een overheerlijke ovenschotel met krieltjes, broccoli en kip die ik nog in de vriezer had liggen. Over de ovenschotel hoorde een soort eigengemaakte kaassaus. Hmmm smullen… Na het eten ging ik met mijn huisgenootje Loes naar het stembureau om te stemmen. Tussen het afwassen door kwam er nog een meisje kijken naar mijn kamer, omdat ik voor stage een tijdje terugga naar mijn ouders. Leuk meisje en ze werd meteen uitgekozen door de rest van het huis. Natcho time!! Loes en ik kochten samen de spullen om natchos te maken. Het was onze laatste avond samen in het huis en dit wilde we nog even goed afsluiten. Natuurlijk blijf ik Loes zien in ons dorp en met uitgaan maar evengoed. Na dit gezellige avondje nam ik nog een douche en ging ik lekker mijn bed in. 

Donderdag, 21 maart vielen alle lessen op school uit. Gelukkig mochten we wel komen werken in het atelier op school en dit deed ik dan ook. Een kleine ochtend werkte ik aan mijn colbert, die ik ook af kreeg. De rest van de dag werkte ik aan mijn eigen ontwerp colbert en een voering die ik maakte voor een ander jasje. Op tijd was ik ook weer thuis waar ik nog een middagje vlogs keek. Ik had nog een klein beetje friet en een klein beetje shoarma liggen waar ik een kapsalon mee maakte. De friet maakte ik klaar in de oven en de shoarma maakte ik in de pan klaar met heerlijke kruiden. Een beetje sla en kaas erover en de kapsalon was klaar. In de avond pakte ik 8 dozen in met al mijn spullen. Ook pakte ik mijn tas met kleding en mijn spullen die ik volgende week nodig heb. Even douche en dan lekker in bed nog serie kijken.

 

Vrijdag, 22 maart de dag van de beoordeling. Allereerst herkanste ik de toets van modegeschiedenis, omdat ik daar een onvoldoende voor haalde. Vervolgens werkte ik door aan mijn eigen ontwerp colbert. Ook controleerde ik het colbert wat ik al af had. De mouwen haalde ik eruit en zetten ik opnieuw in. Nu zaten ze mooier en kwamen er geen plooien meer in met dragen. Mijn eigen ontwerp colbert was af en om 1 uur had ik beoordeling. Ik kreeg een 7,5 voor naaitechnieken en een 8 voor patroontekenen. Top!! Na de beoordeling nam ik de trein terug naar Limburg, waar mijn vriend mij op haalde en we samen door reden naar mij. Hier maakte Jørgen op tijd het eten klaar, hij mocht weer een avondje gaan werken. ’s Avonds sprak ik met vriendinnen af om een biertje te gaan doen. Hier dronken we er een paar van voor ik weer werd opgehaald door mijn ouders. Thuis dronk ik nog wat met mijn ouders voor ik naar bed ging. 

Zaterdag, 23 maart begon mijn werk dag om 10 uur. Weer lekker de hele dag in de winkel staan en mensen helpen met het uitzoeken van kleding. Na het werk werd ik opgehaald en at ik thuis een heerlijke linzensoep. Na het eten zetten ik nog een nieuwe rits in een winterjas en pakte ik mijn spullen de avond en volgende dag. Bij Jørgen thuis hadden ze verjaardag gehad van zijn twee stiefbroers en stiefvader maar toen ik daar aan kwam was het meeste bezoek al weg. Ook Jørgen was alweer werken. Ik at een stukje Limburgse vlaai en nam een biertje. Na twee biertjes ging ik naar boven om me om te kleden en klaar te maken voor een avondje stappen met vriendinnen. Wat uitliep op een gezellige en vooral late avond/nacht. 

Zondag, 24 maart mocht ik weer lekker een dagje werken. Na een korte nacht stond ik na mijn verwachting toch nog fris en fruitig op. Of ja voor zo ver het fris en fruitig was. Ik voelde me in ieder geval prima. Na een heerlijk dagje werken reed ik op het brommertje naar huis. Hier nam ik in de avond nog een lekker warm bad en probeerde ik op tijd in bed te liggen. 

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.