Week van Liek, week 11/2019

Hallo lieve volgers, weer een normale week van Liek dit keer. Deze week was het een soort van belangrijke week op school. Veel dingen moesten af zijn en ingeleverd worden waar door ik dus veel met school bezig ben geweest. Ik neem jullie mee in week elf alweer.

Maandag, 11 maart had ik ’s morgens weer examen van image styling maar mijn model en ik hadden een andere dag afgesproken. Wat eigenlijk prima uit kwam en ik op maandag morgen terug kon reizen naar Arnhem. Om half 12 begon de volgende les en dit was modevorming. In de les bekeken we de procesboeken van iedereen, of eigenlijk van 3 personen die er wat in hadden geplakt. We maken dus een procesboek met plaatjes, schetsen en stukjes tekst om zo een soort van uit te leggen hoe we bij het ontwerp komen wat we gaan maken. Dit keer maken we een colbertje na aanleiding van collecties van Dior. Heel interessant dus! Als het volgende week af is, zal ik wat foto’s plaatsen van mijn procesboek. Na school ging langs de Jumbo om mijn boodschappen voor de week te doen. Vaak haal ik voor de hele week lunch en ontbijt en voor twee avonden avondeten. Af en toe is dit twee dagen hetzelfde dat ligt een beetje aan de hoeveelheid dat ik “moet” kopen. Toevallig zag ik in een folder staan dat het de week zonder vlees is en ik wilde dit wel eens gaan proberen. Ik vond een heerlijke pasta met spinaziekaassaus en die ging ik maken. Bij de Coop was het vegetarische vlees in de aanbieding en hier kocht ik nog een verpakking met twee mozzarella, tomaat schnitzels. Heeeeerlijk was het! ’s Avonds werkte ik wat aan school en was het al op tijd weer tijd om te gaan slapen aangezien ik echt heel moe was.

Dinsdag, 12 maart begon mijn les weer wat later. Hoe lekker is het om wakker te worden voor de wekker en te zien dat je nog een uur kan slapen? Heel erg lekker!! Precies wat ik deze morgen had. Ik werd een uur voor de wekker wakker met het idee dat ik me verslapen had, maar ik mocht nog een paar keer omdraaien. Ik werd redelijk uitgerust weer wakker en kon beginnen aan mijn dag. De eerste les van Nederlands en hier maakte we een aantal opdrachten via de computer. De les erna was mode tekenen en hier zijn we een soort jasjes aan het tekenen na aanleiding van plaatjes uit een tijdschrift. Die plak je op een getekend “poppetje” en uit die vormen moet een jasje uit komen. Een ingewikkelde opdracht maar heel creatief om eens te proberen. Na de les van mode tekenen hadden we nog een lesje ondernemen. Hier zijn we bezig met het maken van begrotingen. Een privé begroting, een investeringsbegroting, een financieringsbegroting en een exploitatiebegroting. Dit hoort allemaal bij het maken van een bedrijfsplan voor ons zo genaamde bedrijf. Na ondernemen ging ik naar huis en werkte ik aan de opdracht van modegeschiedenis. Ik kreeg pas laat honger en besloot hetzelfde te maken als de dag ervoor. Ik had van alles nog over dus het kon zo gemaakt worden. Ook had ik nog een mozzarella, tomaat schnitzel liggen. Weer een heerlijke maaltijd. Waar ik ook voor de tweede keer weer heerlijk van genoot. ’s Avonds keek ik de film Fissa op netflix. Ik had zo’n zin in een Nederlandse film waarbij ik niet hoef op te letten op de ondertiteling haha. Na deze leuke film ging ik dan ook meteen slapen. 

Woensdag, 13 maart begon mijn les eigenlijk om half 11 met een Engelse les maar ik ging aan de slag met mijn model voor image styling. Om 12 uur begon mijn volgende les met bzw. In deze les hebben we het naailokaal en mogen we werken aan dat geen wat we af willen maken. Ik probeerde zoveel mogelijk aan mijn jasje te werken, dit omdat de rest van de opdrachten op de computer zijn en ik dat makkelijk thuis kan maken. Na de bzw les hadden we nog twee uur les van onze mentor. Eerst Nederlands en daarna een mentoruur. Bij Nederlands maakte we opdrachten uit het boek, niet heel speciaal. Bij mentoruur bespraken we het stageboekje wat we mee kregen en hierna mochten we naar huis. Eenmaal thuis ging ik meteen door naar de winkel, hier kocht ik 2 kaasschnitzels, broccoli en krieltjes. Dit werd mijn avond eten op 1 kaasschnitzel na. Die bewaarde ik voor de dag erna. ’s Avonds werkte ik nog wat aan school en probeerde op tijd te slapen.

Donderdag, 14 maart het eerste lesuur had ik me verslapen. Voor mij geen modegeschiedenis dus. Het tweede lesuur was van dezelfde lerares en dit was grafis. Op de computer patroontekenen. Dat vind ik echt interessant om te leren en leuk om te doen. Dit keer werkte we vanuit 6 filmpjes en maakte we een patroon van een jeans. Na grafis hadden we nog een les normaal patroontekenen. Femke en ik hadden hiervoor op een opdracht na alles af. Die laatste opdracht maakte we samen nog af. Toen we klaar waren mochten we gaan en Femke en ik reden samen naar een andere locatie van Rijn IJssel. We hadden een examen van Nederlands en de examens zijn bijna altijd in een ander gebouw als waar wij zitten. Na het examen bracht Femke me met de auto naar huis. Hier werkte ik nog aan mijn imagestyling verslag. Tussendoor maakte ik snel mijn avond eten met de kaasschnitzel, krieltjes en boontjes dit keer. Lekker smullen! De rest van de avond zat ik in de woonkamer te werken aan mijn verslag van image styling en na 12 pagina’s en meer dan 3000 woorden, verstuurde ik het verslag naar mijn docent. Vervolgens nam ik een heerlijke douche en ging ik lekker slapen. 

Vrijdag, 15 maart had ik maar een kort dagje school, om 1 uur was de les alweer afgelopen. Ik had met Tara afgesproken de stad in te gaan en te gaan lunchen. We dronken een latte en we namen allebei een gebakken ei. Vervolgens gingen we winkelen. Eigenlijk liepen we bijna automatisch naar een tweedehands winkel. We vinden het allebei leuk om vintage of tweedehands kleren te kopen. Bij de eerste tweedehandswinkel kocht ik een mooie lange rok voor 3 euro, 3 hele euro’s!!! Het model van de rok is heel simpel, gewoon recht naar beneden. Niks speciaals, maar het stof vond ik zo mooi. Omdat een lange rok mij niet heel goed staat, ga ik de rok of kort knippen of het stof gebruiken voor iets anders. Daar ben ik nog niet over uit maar er gaat iets meer gebeuren. Rond 5 uur waren we al een aantal vintage en tweedehandswinkels in geweest, zelfs een kringloopwinkel waar vol bewondering keken naar de meubels die ze hadden staan. De rok was me enige aankoop van die dag en we gingen allebei naar huis. ’s Avonds zou mijn vriend Jørgen langs komen en we zouden een “gezonde” kapsalon maken. Ik had nog gehakt liggen (ja ik weet het, het is me niet gelukt een week zonder vlees vol te houden). Bij het gehakt kochten we friet, sla, kaas en knoflooksaus. De friet ging 20 minuten de oven in en Jørgen maakte de rest van het eten gaar. Daarna was het een kwestie van stapelen, friet onderop gehakt daarboven en de sla met knoflook en kaas bovenop. ’s Avonds keken we een nieuwe serie genaamd turn up Charlie. Leuke serie waar we allebei wel mee konden lachen. Rond half 1/1 uur gingen we slapen.

Zaterdag, 16 maart had ik me aangemeld voor KvK starters dag. Een dag voor starters of mensen die willen gaan starten met een eigen bedrijf. Vorig jaar ben ik er ook heen geweest om mijn kennis te verbreden en dit jaar deed ik dat weer! Ik had me aangemeld voor twee presentaties; een eigen bedrijf, de 10 stappen en ondernemen, internet en social media. Heel interessant en ik heb nog best wel wat dingen geleerd.  Mijn vader was mee en samenliepen we de stands af die er stonden. Rond 1 uur reden we terug naar mijn kamer om Jørgen en mijn weekendtas op te halen. Daarna reden we terug naar Limburg. In de middag sprak ik af met Jill, we dronken samen koffie bij Maes21 een gezellig tentje met heerlijk uitzicht op de maas. Na de koffie kwam nog een frisje en daarna gingen we weer naar huis. Ik at ’s avonds bij Jørgen thuis een heerlijke pasta. Vervolgens maakte ik me klaar om op stap te gaan met mijn vriendinnen. Een leuke en gezellige avond/nacht. 

Zondag, 17 maart mocht ik weer lekker gaan werken. Om 12 uur stond ik op de planning. Ik voelde me verassend goed en had geen last van het stappen die avond ervoor. TOP!! Een heerlijke werkdag met een gezellig en goed werkend team! Na het werken aten wij bij mij thuis, een heerlijke beenham met friet en salade. Daar kan ik zo van genieten na een dag werken! ’s Avonds nam ik een lekker warm bad en in de tussen tijd reed Jørgen naar huis en kwam met de brommer terug. Met erge hoofdpijn belande ik op tijd in bed en ging ik lekker slapen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.