Week van Liek, 7/2019

Een nieuwe week. In de afgelopen week heb ik weer verschillende dingen gedaan. Ik had lekker een dagje vrij, was druk met mijn school opdrachten en ik genoot van het lekkere weer in het weekend! Veel lees plezier!

Maandag 11 februari een nieuw rooster op school. Met een kort les dagje op maandag. Van negen tot een hadden we les. Allereerst begonnen we met image styling, hiervoor hebben we de komende periode tijd om een uitgebreid examen te maken. Met een model gaan we aan de slag. We moeten een kleur/figuur/stijl analyse doen. Mijn model kon vandaag helaas niet aanwezig zijn dus ging ik wat later naar school. Na het examen hadden we nog anderhalf uur modevorming. Hier zijn we bezig met het inplakken van een procesboek. De eerste en de laatste New Look show van Dior is de inspiratie met daarbij een uitgekozen folklore. Een folklore is alles wat een volk creëert of heeft gecreëerd. Ik koost voor de Franse folklore, omdat dit het beste uitkwam bij het idee wat ik heb voor mijn jasje. Om een uur was de les afgelopen. Femke en ik bleven wat langer op school om nog even te werken in het atelier. Toch was ik nog op tijd thuis, deed ik lekker boodschappen en kookte ik een heerlijke avond maal voor mezelf. ’s Avonds keek ik in bed Wie is de mol? terug en ging ik op tijd slapen. 

Dinsdag 12 februari was de planning van het rooster van half twaalf tot half vier. Als eerste begonnen we met Nederlands. Hier zijn we op het moment bezig met het oefenen van de schrijf examen en hier gingen we ook in deze les mee verder. Modetekenen hebben we na Nederlands en hier gingen we aan de slag met het maken van een collectie op papier. Een collectie jasjes met plaatjes uit tijdschriften. Ik begon met het op zoek gaan naar inspirerende plaatjes, dit mochten geen kleding items of stoffen zijn. Het ging erom dat je vanuit vormen een jasje gaat maken. Leuke opdracht en weer eens wat anders dan alleen maar tekenen. Toen ook die les voorbij was, was het tijd voor anderhalf uur ondernemen. Hier gingen we aan de slag met het maken van een begroting van ons “bedrijf”. Femke en ik doen samen met de opdrachten, omdat we erachter zijn gekomen dat we samen hogere punten halen hihi. De anderhalf uur les vloog voorbij en voor ik het wist was ik alweer thuis. Helaas kon ik de rest van de dag mijn bed in met erge hoofdpijn. Tussendoor kookte ik nog snel wat restjes eten wat ik over had van de dag ervoor op. En at ik het op met gezelschap van een huisgenootje. Na een warme douche snel weer terug het bed in met nog een klein beetje hoofdpijn. 

Woensdag 13 februari begon mijn les om elf uur. Maar omdat ik mijn wekker verkeerd had gezet werd ik pas om elf uur wakker. Oeps!! Snel aankleden en naar school om van twaalf tot half drie te werken in het atelier. De roosters waren een beetje aangepast omdat de vierdejaars met een aantal leraressen in Parijs zaten. Vandaar dat ik ook terug naar Limburg ging toen de lessen er weer opzaten. Donderdags hadden we lekker vrij, tijd voor mij om te werken in mijn atelier. ’s Avonds werkte ik een paar uurtjes voor mezelf. Toen mijn vriend er was stopte ik met werken en gingen we lekker naar bed. 

Donderdag 14 februari, Valentijnsdag. Niet dat mijn vriend en ik iets doen met Valentijnsdag. Toch vind ik het altijd een gezellig sfeertje hebben. Ik vind het verschrikkelijk als mensen klef zijn met elkaar, maar op deze dag mag het.  Ik had lekker een dagje vrij dus werkte de hele middag in mijn atelier. Verder ging ik nog even snel met mijn moeder naar ’t winkelke. Ik had er al een keer over verteld maar dit is een winkel die teruggestuurde artikelen van Wehkamp op kopen en weer verkopen in de winkel. Ik ging opzoek naar een strapless bh/bikinitop of jurk. Het antislip randje wat op deze kleding items zit, is bijna nergens te verkrijgen en ik had het nodig voor mijn avondjurk van de schoolopdracht. Na eindeloos zoeken naar een item met een antislip randje, vond ik een off shoulder jurk waar het op zat. Omdat er een grote sale was, was de jurk heel goedkoop. Verder kocht ik nog zeven andere dingen waaronder een blouse van Josh V, een pareltje voor een tientje!! Niet te geloven he? Hij was bij de manchet een beetje los maar dat is te maken dus daar had ik weer geluk mee. ’s Avonds at ik bij mijn schoonfamilie mee. Voor het eten paste ik nog een keer met twee klanten de carnavals jassen af en die gingen weer mee terug naar mijn atelier. Om half acht zat ik weer terug in de trein naar Arnhem. Ik belde nog even met Inge, omdat ik heel goed nieuws heb maar daarover komt later meer. En eenmaal aangekomen op mijn kamertje nam ik een lekkere warme douche en dook ik mijn bed in. 

Vrijdag 15 februari had ik les van negen tot een. Alleen maar werken in het atelier en hier ging ik ook weer verder met de avondjurk. Een voor een gingen er een heleboel diamantjes op de jurk. Om een uur kon ik dan ook geen diamantje meer zien. Snel de trein terug naar Limburg. De rest van de middag werkte ik nog in mijn atelier. ’s Avonds at ik samen met Jørgen bij mij thuis. Vanuit de airfryer maakte we frietjes met snacks en een salade. Omdat pap en mam een avond weg waren, moesten wij de hond uitlaten. Met plezier, we liepen dik een half uur, namen een koffiepauze bij mijn oom en liepen daarna nog met een kleine omweg naar huis. Heerlijk! De rest van de avond plofte we ons neer op de bank en keken we de serie seks education af. 

Zaterdag 16 februari ik stond op tijd op. De jurk moest en zal vandaag af gaan. Er moesten nog een aantal diamanten op en om vier uur had ik afgesproken met mijn schoonmoeder om foto’s te gaan maken. Ze was toevallig naar de kapper geweest omdat haar ze ’s avonds ook een bal had. Helaas kon ze daarna toe de jurk nog niet aan omdat deze nog beoordeeld moest worden. De jurk was af, de foto’s waren gemaakt en ik ben heeeeeeeel erg tevreden met het resultaat!! We aten bij Jørgen en daarna ging ik me vrij snel klaarmaken. Inge vierde haar verjaardag en ik wilde er op tijd zijn. De verjaardag was gezellig en rond twee uur lag ik weer lekker in mijn bed. 

Zondag 17 februari, de meeste mensen zullen het niet geloven. Maar ik ben vandaag op de FIETS naar het werk gegaan. Normaal word ik meestal wel gebracht of ga ik met de bus. Maar ik vond het zo’n lekker weer dat ik dacht ik pak die fiets vandaag. En ik vond het heerlijk!! Na het werken fietste ik terug naar Hout-Blerick waar mijn vriend woont. Samen pakte we de auto en reden we door naar mijn huis. Daar aten we samen met mijn ouders. Na het eten pakte ik mijn tas in voor een nieuwe week in Arnhem. Ik had geluk want mijn ouders waren zo lief om mij te brengen. Rond negen uur was ik op mijn kamertje. We dronken nog koffie voor mijn ouders weer terug gingen. Ik nam nog een warme douche en plofte op bed. 

Herinner je je nog dat ik rond kerst een kerstkrans knutselde? Mijn moeder heeft deze laten hangen en er een carnavals krans van gemaakt.

Hopelijk hebben jullie net zo’n leuke week gehad als mij!! Ik ben wel benieuwd wat jullie plannen zijn van volgende week, laat het weten in een reactie!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.