Week van Liek, 6/2019

Afgelopen week was het weer bufferweek. Dit houdt in dat alles in deze week af moet zijn en ingeleverd. Dit hebben we elke keer als de periodes op school zijn afgelopen. Een periode duurt vijf weken en in die laatste week moet alles af zijn. Soms zijn twee periodes samengevoegd. We zijn bezig met de jurk en deze periode duurde dan ook tien weken.

Maandag 4 februari volgde we nog ons normale rooster. We begonnen de dag met modevorming. Doordat er een ongeluk gebeurd was miste ik mijn trein en was ik iets later in de les. Gelukkig had ik al alles af wat we moesten maken en dit waren vier collages. De eerste collage moest gaan over het dier waar je de jurk ging op inspireren, dit was bij mij een slang. De tweede collage ging over een muze die je graag in je jurk zou zien, ik koos voor Romee Strijd een bekend model van victoria secret. De derde collage was een ontwerp van de voor en achterkant van je jurk. Als laatste de vierde collage, hier moesten drie stofbewerkingen op komen. Ik maakte er een met diamanten die ik er op zetten met een tang, een andere was met kraaltjes en ik maakte er nog een met pailletjes. De volgende les die we hadden was Image styling. Hiervoor had ik ook al alles af en ik werkte aan mijn presentatie voor duurzaamheid. Tussen de lessen door maakte ik mijn trui die we voor de vakantie hebben gemaakt in een workshop af. Met een machine konden we er iets op persen. Voor de vakantie deed ik het al voor de helft maar hij moest nog helemaal afgemaakt worden. De inspiratie van de opdruk, kwam van een oude foto die ik bewerkt had. Na een les Nederlands hadden we de presentatie voor duurzaamheid. Voor mijn gevoel ging mijn presentatie goed, het was een examen dus we wachten rustig af. Toen ik thuis kwam was het al bijna tegen zessen en tijd om boodschappen te gaan doen. Na de boodschappen snel koken, want ik had honger. Verder lag ik de hele avond in bed en keek ik wie is de mol? terug. 

Dinsdag 5 februari begon om tien uur de eerste les en dit was Nederlands. Na de les hadden we een tussenuur. Toen ook dat uurtje voorbij was, hadden we nog anderhalf uur mode tekenen en anderhalf uur ondernemen. Bij mode tekenen moeten we de schetsen van de collages weer inleveren en tekeningen maken die zo uit een boek zouden kunnen komen. Dit maakte ik af en leverde ik in. Bij het vak ondernemen deden we niet veel. We leerde met Excel te werken en hier onze in en uitgaven in te verwerken. Na deze les pakte ik de bus naar Arnhem centraal en de trein terug naar Limburg. ’s Avonds nam ik een lekker bad zodat de pleisters van mijn wonden af konden weken. Na het bad ging ik lekker slapen. 

Woensdag 6 februari, reed ik ’s morgens met mijn vader mee naar het station. Vanuit daar pakte ik de trein naar Arnhem. Ik had om twaalf uur een afspraak bij de fysio, die mijn nek en rug weer helemaal los maakte. Na de afspraak ging ik weer terug naar mijn kamertje. Omdat ik de rest van de middag niks te doen had, besloot ik van resten stof die ik nog had liggen scrunchies te maken. Zo knipte ik vijftig stroken die ik allemaal een voor een moest gaan stikken. Na een aantal gestikt te hebben, was het tijd om te gaan koken. Een lekkere pasta ovenschotel. Het receptje haalde ik van internet ergens. Ik vind het altijd zo leuk om met nieuwe recepten te knobelen. ’s Avonds lag ik met hoofdpijn in bed en keek ik nog een aflevering van prison break, een serie waar ik net aan ben begonnen. 

Donderdag 7 februari, eigenlijk deed ik deze dag niet heel veel. Mijn stof kwam binnen waardoor ik vanaf 2 uur uit het raam aan het staren was. Verder ging ik na het eten heel even de stad in met mijn huisgenootje Brecht. Ik moest voor mijn moeder een boodschap doen en zelf kocht ik nog wat kleine dingetjes. ’s Avonds keek ik weer een aflevering van Riverdale en daarna nog een van Prison break voor ik ging slapen. 

Vrijdag 8 februari, de dag van de beoordeling. Met een paar uurtjes slaap en een kop koffie ging ik naar school. Ik moest hard werken maar het zou moeten lukken de jurk af te krijgen. Van half negen tot half twee, werkte ik fulltime aan de jurk. Om half twee was mijn schoonmoeder op school, om de jurk door te passen. Helaas was de jurk, die strapless was bovenin te ruim en moest ik hem nog omzomen naar de gewenste lengte. Helaas had ik daar geen tijd meer voor. Om kwart voor twee was ik aan de beurt met mijn beoordeling. Ik kreeg een week uitstel, omdat mijn model vanuit Limburg moest komen en ik dus tussendoor niet kon passen of de jurk paste of niet. Met de leraressen spelde ik de jurk af zodat ik er een week later aan kon werken. Gelukkig kon ik met mijn schoonmoeder mee naar huis rijden en aten we onderweg nog een lunch. Eenmaal bij Jørgen thuis aangekomen werden we meteen aan het werk gezet. Jørgen zijn kamer was helemaal geverfd en hij wilde de meubels anders hebben dan eerst. Een beetje schuif en til werk maar naar een klein uurtje stond bijna alles op zijn plek. Op naar Baarlo, waar mijn moeder het eten voor ons klaar had staan. ’s Avonds ging ik weer aan de slag in mijn atelier en probeerde ik lekker op tijd te slapen. 

Zaterdag 9 februari, een hele dag werken, werken en nog een werken. Dit allemaal aan alle leuke carnavals pakjes. ’s Avonds moest ik met Jørgen op zijn neefje passen, die ook meteen kwam logeren. Ik knipte nog een jas die ik mag maken voor Jørgen zijn stiefbroer Simon. De jongens waren toch nog aan het gamen samen. Toen ik klaar was met knippen, keken Jørgen en ik de serie seks education. Iets na elf uur ging Jørgen zijn neefje naar bed en rond half een/een uur gingen wij ook naar bed. 

Zondag 10 februari mocht ik weer een lekker dagje werken. Om twaalf uur was ik aanwezig maar het bleek dat ik pas om een uur hoefde te beginnen. Gelukkig was nog een collega wat eerder aanwezig en kon ik met haar in de kantine nog kletsen en wat eten. Na het werk haalde Jørgen en ik weer frietjes om die bij Jørgen thuis op te eten met zijn moeder en stiefvader. Toen we de friet op hadden was het tijd om even snel naar mij te gaan, mijn spullen te pakken en weer door naar het station. Door mijn nieuwe rooster moet ik weer op zondag avond terug gaan reizen naar Arnhem. Om half acht zat ik in de trein en rond half tien was ik weer op mijn kamertje in Arnhem. Onder het genot van een lekkere pot thee keek ik de luizenmoeder terug en probeerde ik weer op tijd te slapen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.