Week van Liek, 5/2019

In week vijf van 2019 zijn er weer veel verschillende dingen gebeurd. Zo heb ik een examen van Nederlands gehad, een informatie ochtend over buitenlandse stages, heb ik door de hele week heen weer veel gewerkt in mijn atelier en gebeurde er een ongeluk met mij… Je leest het allemaal in deze lange maar leuke blog.


Maandag 28 januari een dagje school, maar vandaag iets korter dan normaal. Om kwart over drie had ik met nog twee andere klasgenootjes examen spreken. We moesten een presentatie maken en een week ervoor kreeg je het onderwerp. Mijn onderwerp was een eigen bedrijf, makkie ik vertel gewoon over mijn bedrijf. Na het examen ging ik terug naar huis, deed ik boodschappen en ging ik koken. ’s Avonds keek ik voor een paar vakanties maar niks gevonden. Tips zijn welkom!!

Dinsdag 29 januari, ’s morgens hadden Femke en ik een informatie ochtend over buitenlandse stages. Ik roep al jaren dat ik een keer op buitenlandse stage wil en dit wil ik denk ik gaan doen in het laatste jaar. Het liefst ga ik naar Zweden, Noorwegen of Denemarken maar ik heb ook een super toffe plek gevonden in Oostenrijk. Dat ik ga is zeker, de twijfels die er zijn is meer over de plaats waar ik heen wil. Na de informatie ochtend hadden we nog een kleine pauze voor de les mode tekenen begon. In deze les maakte we technische tekeningen. Dit is een platte tekening van in dit geval de jurk. In de tekening zijn de naden, stiksels en plooien aangegeven. Toen de les mode tekenen voorbij was hadden we nog een lesje ondernemen. Hier zijn we langzaam bezig met het maken van een ondernemersplan en hier moesten we een deel van afmaken en inleveren. Om kwart over drie waren we ongeveer klaar. Ik had afgesproken met mijn klasgenootje Tara om foto’s te gaan maken in de fotostudio op school. We vinden het allebei leuk om foto’s te maken en wilde dit een keer samen doen. Rond 5 uur waren we klaar en ging ik terug naar Limburg. Lijkt het jullie leuk als ik een blog schrijf met de foto’s die we maakte? Let me know. ’s Avonds ging ik langs bij mijn tante. Vanuit de dans vereniging waar mijn nichtje bij zit, hadden ze acht dozen vol met stoffen die ze niet meer gebruikte dus ik mocht hebben. Met grote ogen en een big smile bekeek ik alle dozen en nam ik ze mee naar huis. Nog even lekker douche en toen was het tijd om te slapen.

Woensdag 30 januari had ik mijn stage gesprek gepland. Ik mocht in Venlo op gesprek komen bij Mieke Arts. Ze maakt theater kleding en dit leek me wel interessant. Ik pakte de bus naar Venlo, omdat het al een klein beetje sneeuwde wilde ik niet gaan fietsen. Het gesprek verliep soepel en ik voelde me er al vanaf minuut een thuis. Een geweldige locatie en de kleding die ze had gemaakt zag er allemaal goed uit. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik was aangenomen als stagiaire en 25 maart begin ik dan met mijn stage. Terug naar Baarlo waar ik snel een lunch nam voor er twee klanten aan de deur stonden. Ik had vorige week voor hun stoffen besteld om een rok te maken. Ze kwamen langs zodat ik hun maten op kon meten en ze namen een stofje mee naar huis om die te gebruiken met het versieren van het corset. De rest van de middag werkte ik nog een aantal uurtjes in mijn atelier. Na het eten ging ik terug naar Arnhem. Dit keer niet alleen. Mijn vriend Jørgen ging met me mee, hij bleef twee nachten bij mij slapen. Eenmaal in Arnhem aangekomen bleek het harder te sneeuwen dan gedacht. De bus die we moesten pakken om naar mijn huis te gaan reed niet de hele route. Door de sneeuw komt de bus de berg niet meer op en stopte 6 haltes eerder dan onze halte. De rest moesten we lopen. Het sneeuwde harder en harder. We leken wel twee sneeuwpoppen toen we thuis kwamen. Snel een warmen douche en het bed om op te warmen.

Donderdag 31 januari, tijd voor weer een dagje school. Om negen uur begon de eerste les en dit was modegeschiedenis. We hadden een toets over de renaissance en de middeleeuwen. De toets was voorbij. We konden nog even aan onze opdrachten werken voor we pauze hadden. In de pauze hebben we kunnen regelen dat we niet naar de les van engels hoefde te gaan. Nu hadden we twee uur langer de tijd om aan onze jurken te werken. Dit kwam voor mij en de rest van klas goed uit. Na school ging ik terug naar huis waar mijn vriend op me zat te wachten. We dronken samen koffie en deden nog snel een kleine boodschap voor het avond eten. Als avond eten maakte we nasi, dit doen we eigenlijk altijd als Jørgen er is. Toen ook de afwas gedaan was, pakte we de bus richting de stad. Lekker even rond lopen en ik kocht de dingen die ik nodig had. In de avond keken we de laatste aflevering van de serie YOU voor de gingen slapen.

Vrijdag 1 februari, Jørgen was al vroeg uit de veren om op tijd te komen voor zijn examen. Ik had weer een lange dag school. Van half tien tot half vier konden we aan de jurk werken in het atelier. Daarna hadden we eigenlijk nog ander half uur Grafis maar dit viel uit, omdat het programma op geen enkele computer actief was. Snel terug naar Limburg. ’s Avonds werkte ik nog een aantal uurtjes in mijn atelier en ging ik op tijd slapen.

Zaterdag 2 februari, vroeg uit de veren. Om negen uur stond Jill bij mij aan de deur. We zouden met een aantal meiden de markt op gaan om stoffen te gaan kopen voor onze eigen carnavals pakjes. Omdat ik net acht dozen vol met stof had gekregen van een dansvereniging, keken we eerst daarin of we er iets van konden gebruiken. Uiteindelijk hoefde we nog maar twee stoffen te kopen die we allemaal in ons pakje gebruiken zodat we een geheel lijken. Ik wil nog een blog schrijven over alle carnavals pakjes die ik gemaakt heb , lijkt jullie dit leuk? Op naar de markt, waar Inge en Krissie ook naar toe kwamen. Snel kochten we twee leuke, fleurige en kleurige stoffen en die gingen mee naar Inge. Zelf moest ik nog voor de jassen voering stof kopen en had ik nog twee ritsen nodig. Deze kocht ik en ging met Jill terug de fiets op naar huis. De rest van de middag was bedoeld om carnavals pakjes te naaien en dit deed ik ook. Om zes uur at ik snel een kommetje van mama’s eigen gemaakte soep, dat we elke zaterdagavond eten. Met daarbij sneetjes stokbrood met verschillend beleg. ’s Avonds kwam de prins uit in het dorp van mijn vriendinnen. Hier had ik een kaartje voor gekocht met mijn vriendinnen. Na het eten maakte ik me snel klaar voor de avond en stikte ik nog snel de zijnaden van mijn rokje vast. De vorige keer dat ik het rokje aan had, waren de zijnaden opengegaan. Domme fout van mij. Het leren rokje dat ik dus zelf maakte knipte ik op de gewenste lengte af. Omzomen deed ik niet omdat ik dat bij leer vaak niet mooi vind, dus de aan en afhechting zat er niet meer aan. Hierdoor is die de vorige keer in de zijnaden een beetje open gegaan. Maar om acht uur stond ik in de tent te genieten van mijn eerste biertje. Een leuke avond, een leuke prins en een minder leuke afloop. Rond 12 uur ging ik met Bo buiten plassen. De wc’s in de tent waar het feestje was, waren verstopt en eigenlijk ging alle jeugd buiten plassen dus zo ook wij. We rende een beetje omdat we zo nodig moesten. Helaas was het ook glad en ging ik vol op mijn gezicht. Met als afloop, mijn panty kapot, drie dikke schaafwonden op mijn handen en een op mijn knie, kleine schaafwondjes op verschillende plekken en heel veel kleine steentjes in die wonden. Bo belde Jørgen op en die kwam me halen bij de tent. Thuis maakte ik de wond schoon en haalde de steentjes eruit. Jørgen deed mijn knie en een wond op mijn hand in het verband, dit omdat het te veel bloed uit kwam.

Zondag 3 februari, lekker dagje werken. Zonder kater stond ik op. Dat was ook niet zo moeilijk. Rond kwart over een lag ik al te slapen. Om half twaalf stond ik ingepland om te werken. Eerst hadden we een kleine bespreking van een half uur en om twaalf uur ging de winkel open en konden we beginnen met werken. Omdat de verwondingen best wel wat pijn deden, deed ik lekker rustig aan. De tijd vloog voorbij, dit kwam dan ook deels door de drukte die er vandaag was. Niet normaal hoeveel mensen kwamen winkelen vandaag. Na het werken, pikte Jørgen me op en haalde we friet voor Jørgen zijn moeder en stiefvader. In de avond keken we samen nog serie voor we gingen slapen.

Op naar een nieuwe week, weer een drukke maar daardoor niet minder leuk!! Fijne nieuwe week.

x Lieke

OHJAAA had ik al verteld dat een van de carnavals jassen die ik vorig jaar heb gemaakt, in een juwelier staat???? Via vrienden van mijn ouders is die daar terecht gekomen. Rond te carnaval maakt zei leuke hoedjes die ze verkoopt. Deze staan al een aantal jaren bij de juwelier in de winkel. Dit jaar vroegen ze aan mij of ik er ook een jas neer kon zetten. Dit is de jas van mijn schoonmoeder die ik vorig jaar maakte. Ik ben heel enthousiast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.