Thing can definitely be fixed!

Zoals je waarschijnlijk al aan de titel kunt zien, wil ik een accessoire nieuw leven in blazen. Een tijdje gelezen kocht ik dit leuke snakeprint tasje voor €5,- bij ’t Winkelke. Dit is een winketje in Baarlo waar ze kleding en schoenen verkopen, wat afkomstig is van de Wehkamp. De kleren die ze inkopen zijn terug gestuurde items en dit wordt niet meer online gegooid. Heel af en toe kan het dan zijn dat er iets kapot is aan de kleding of dat er een vlek op zit. Dit is niet bij alle kledingstukken die ze verkopen. Elke maand of elke twee maanden heeft ’t Winkelke ook nieuwe merken in de collectie. Het voordeel van de “kapotte” kleding is dat het véél goedkoper is. Dubbel feest voor mij als coupeuse in spe, want ik weet er 9 van de 10 keer wel raad mee.  

Mijn oog was al een aantal keer gevallen op dit tasje. Telkens legde ik het weer terug, omdat ik geen idee had hoe ik de sluiting kon repareren. Afgelopen maart t/m juli volde ik het meester/gezel project bij Nikki Giling in het modekwartier in Arnhem. Dit is een project waarbij je bij een “meester” (iemand die goed is in het vak) in de leer gaat. Hij/zij gaat je alles leren over de kneepjes van het vak. Nikki Giling zit midden in het modekwartier en maakt leren tassen en accessoires die ze verkoopt. Tevens organiseert ze workshops en feestjes. Nadat het project was afgelopen, ging ik met mijn moeder shoppen voor zomerkleding. Ik zag het tasje weer liggen, maar dit keer in een mand met bovenstaande tekst: alles in de mand voor €5,-. Ik had zojuist wat fournituren besteld die je nodig hebt voor het maken van een tas. Dit met de achterliggende gedachte: ”Mocht het een keer nodig zijn dan heb ik het materieel in ieder geval in huis.” Mijn moeder zag dat ik het tasje voor de zoveelste keer vastpakte en moedigde mij aan om het mee te nemen. Als kind heb ik altijd geleerd om naar mijn moeder te luisteren, dus deed ik dit ook maar braaf ;).


Eenmaal thuisgekomen schroefde ik de sluiting open en haalde ik de binnenkant los van de leren buitenkant. Een ding was zeker: er moest en zal een rits in komen. Ik vind het namelijk fijn om dit in een uitgaanstasje te hebben, zodat mijn spullen meer beveiligd zijn. Die zetten ik erin, waardoor de voering weer vast zat tussen de rits en tas. Doordat ik de oude sluiting eruit haalde, zaten er op die plekken gaten waar ik de nieuwe sluiting in monteerde. Het was passen en meten en ik bevestigde twee magneetsluitingen in de tas, waardoor de gaten van de vorige sluiting gevuld waren. De tegenpolen van de magneten maakte ik vast aan het klepje. De sluitingen paste en ik was tevreden. Het enige wat nog opgelost moest worden waren die twee grote gaten in het klepje. Ik zocht naar studs of andere fournituren die ik kon gebruiken. Uiteindelijk kwam ik twee studs tegen, een vierkanten donkere en een ronde zilveren. Ik koos voor de ronde maar had deze nog niet bevestigd. Maar goed ook, ik kwam nog een zwarte variant van de ronde zilveren studs en die stond nog mooier. Deze sloeg ik met een hamer in de tas en toen was de tas klaar voor gebruik!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.