Week van Liek, week 2/2019

Nieuwe week. De tweede van het nieuwe jaar alweer. Eigenlijk gaat het nu alweer te snel. Maar hoe sneller het gaat, hoe sneller er weer nieuwe leuke dingen gaan gebeuren. Ik verheug me nu al op de carnaval, vakanties, een nieuw schooljaar met misschien wel een buitenlandse stage. Maar eerst ga ik meer vertellen over afgelopen week. 

Maandag 7 januari, studiedag stond ingeroosterd op school dus nog een dagje extra vrij. Een productieve dag. Ik hield een grote schoonmaak op mijn kamer, bij mijn ouders. Allereerst gooide ik al mijn kleren die in de kast lagen op mijn bed. Ik maakte nieuwe stapels. Een stapel broeken, twee stapels dikke truien, een stapel met rokjes en nog een stapel met sportkleren en kleren die ik weinig of niet draag. Eigenlijk liggen al mijn sportkleren in Arnhem maar dit zijn meer oude sportkleren die vies mogen worden. Verder hing ik verschillende dingen op een hanger. Dit ging bij de rest van de kleren die nog in de kast hing. Op volgorde natuurlijk, hemdjes bij de hemdjes, shirts bij de shirts en lange mouwen bij de lange mouwen. Mijn jurkjes en lange jumpsuits die niet in de kast passen hing ik aan de haakjes aan de deur. Toen de kledingkast weer netjes was, was het tijd voor de rest. Om vijf uur was mijn hele kamer weer netjes en opgeruimd. Tijd om te eten. Zalm, aardappeltjes en worteltjes. Na het eten was het voor mij tijd om naar Arnhem te gaan. Ik had er zin in en om half 8 zat ik in de trein. Buikpijn en misselijk. De hele treinreis voelde ik me niet zo lekker. Thuis nam ik meteen een warme douche en ging mijn bed in. Ik nam een ibuprofen en probeerde te slapen. ’s Nachts moest ik toch een aantal keer op en de wc was mijn beste vriend. 

Dinsdag 8 januari, eerste dag school en ik, ik bleef thuis. Ziek lag ik in bed en sliep ik de hele ochtend. Even naar de winkel voor een kleine lunch. Dit werd een tomatensalade met daarin tomaat, rode ui, kaasblokjes en wat kruiden. In de middag bleef ik evengoed nog in bed terwijl ik wat YouTube filmpjes keek. ’s Avonds at ik de rode kool met hachee die ik van thuis uit mee kreeg. Later op de avond dronk ik nog 2 kopjes thee met mijn huisgenootjes voor we naar bed gingen. Mijn buik was nog steeds van slag en probeerde te slapen. 

Woensdag 9 januari, and again. Ik bleef nog een dag thuis. Mijn buik is nog steeds van streek en de wc is minder, maar nog steeds mijn beste vriend. Tot een uur of een, half twee lag ik in bed. Daarna nam ik een heerlijke warme douche, at de tomatensalade op die ik gister maakte en trok ik kleren aan. Ik besloot een middagje te “werken” in mijn luie stoel. Een aantal kopjes thee en koffie verder appte mijn huisgenootje. Onze wasmachine liep al een tijdje niet lekker maar was nu echt kapot. Tijd voor een nieuwe. We liepen naar een winkel die tegenover ons huis ligt, op het pleintje. In overleg met de huisbaas hebben we een mooie nieuwe tweedehandse wasmachine uitgezocht. Vrijdag komen ze hem plaatsen en kunnen we onze wasjes weer draaien. In de avond deed ik rustig aan en probeerde op tijd te gaan slapen. Helaas lukte dit niet zoals gehoopt. 

Donderdag 10 januari, ik bleef toch nog een dagje thuis. Mijn maag was nog niet helemaal zoals het hoort te zijn en ik wilde niet op school zijn en de hele tijd naar de wc moeten. Ik deed lekker rustig aan en werkte wat aan mijn blog. Omdat ik nu al 3 dagen niet buiten kom als alleen voor de boodschappen, besloot ik 3 deuren verder op een theetje te gaan drinken. Mijn huisgenootje had verteld dat het gezellig moest zijn en dat je er lekker kon zitten. Ik nam mijn laptop mee om zo nog wat blogs te kunnen schrijven. Na twee thee was het weer tijd om terug naar huis te gaan. Nog snel even boodschappen doen. Wraps met shoarma, knoflooksaus, sla en mais werd mijn avond eten. In de avond keek ik een aantal vlogs en pakte ik mijn tas in voor het weekend. Ik probeerde weer om op tijd te slapen maar dit lukte totaal niet. 

Vrijdag 11 januari, met 3 uur slaap, stond ik op om naar school te gaan. Ik was tien minuten te laat omdat ik mijn bus had gemist. Vol goede moet ging ik aan de slag. Van half tien tot half vier hadden we naaitechnieken en ik ging aan de slag met wat oefen proefjes en het proefmodel van de jurk van mijn schoonmoeder. Om half 4 hadden we nog anderhalf uur grafis maar hier mochten we een half uur eerder weg. Snel naar de bus, maar jammer genoeg miste we die. Waardoor we ook de trein en ik mijn andere overstap miste. Vanuit de trein liep ik meteen door naar de markt om hier een rits te halen. Helaas was die kraam niet aanwezig. Jørgen haalde me op en bracht me naar huis. Eenmaal thuis kon ik meteen eten. Een chill avondje met Jørgen stond op de planning. We keken tv met mijn moeder en gingen op tijd slapen. Ik was kapot. 

Zaterdag 12 januari, gister hadden ze me gebeld of ik om negen uur kon beginnen. Om negen uur stond ik in het magazijn met drie andere collega’s kleding uit te pakken. ’s Middags ging ik nog even de vloer op. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist stond ik buiten, klaar om naar huis te gaan. Jørgen pikte me op en we aten bij mij. Mama’s zelfgemaakte soep met brood en gehakballen in tomatensaus. Tussendoor zetten ik in een jas nog een nieuwe jas voor een klant. Daarna snel klaarmaken en naar mijn vriendinnen voor een avondje stappen. Het werd een leuke en gezellige avond. 

Zondag 13 januari, er stond weer een dagje werken op de planning. Na een frisse douche kreeg ik een migraine aanval en ik belde het werk. Ik wilde toch werken want ja niet werken is geen geld. Van drie tot vijf ben ik uiteindelijk gaan werken. Gelukkig had ik nog even kunnen slapen en werd de hoofdpijn met werken steeds minder. Na het werk aten we friet bij Jørgen. Nog even langs bij mij waar we koffie en thee dronken en toen weer terug naar Jørgen om daar te slapen. We keken nog een aflevering van de serie YOU voor we onze ogen sloten. 

Op naar een nieuwe week, hopelijk verloopt alles soepeltjes. Fijne nieuwe week! 

X Lieke 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.