Week van Liek, week 1/2019

De eerste week van het nieuwe jaar, de eerste week van Januari en een nieuwe week van Liek. Afgelopen week had ik lekker nog een weekje vrij van school. Ik neem jullie mee in de allereerste week van Liek, 2019.

Maandag 31 december, de dag van nieuwjaar avond. Een speciale avond volgens vele, voor mij is het niet meer dan een gezellig avondje uit met vrienden. Die middag sprak ik af met een vriendin die ik al een lange tijd niet had gezien en we hadden veel om bij te kletsen. Nadat ik twee topjes had geshopt voor op een rok die ik had gemaakt, was het tijd voor bier en snacks. We gingen bij Central in Venlo zitten en namen een biertje. We kletsen en kletsen, bestelde nog een biertje en een borrelplank. Inmiddels was het al half 4 toen we ons laatste biertje bestelde. Tijd om naar huis te gaan. Een hapje te eten, een douche te nemen en een make-upje aan te brengen.  Het wordt nog een lange avond met veel biertjes en daar had ik zin in. Met de vriendinnen organiseerde we het nieuwjaarsfeestje. Het thema was Duits maar je hoefde niet verkleed te komen. Met de vriendinnen spraken we om half 8 af om de laatste dingen klaar te zetten. Om 8 uur stroomde de eerste mensen al binnen. Er was niet gerekend op een grote groep mensen die zouden komen. Met ongeveer 20 personen deden we een bierpong toernooi om zo te wachten tot het 00.00 uur was. Om 00.00 ging dan ook het vuurwerk de lucht in en wenste iedereen elkaar een gelukkig nieuwjaar. De avond verliep gezellig en om half vijf lag ik met mijn vriend lekker in bed. 

Dinsdag 1 januari, uitslaaaaapennn… Dat stond op de planning. Ondanks dat we toch nog redelijk op tijd wakker waren, voelde het niet vervelend om uit bed te komen. Een heerlijke douche en het was tijd om naar mijn ouders te gaan om hun een gelukkig nieuwjaar te wensen. Nadat we daar een middag op de bank hadden gezeten, gingen we uiteten met het gezin van Jørgen, een stief oom, opa en oma. Het Chinese restaurant waar ze af en toe ook chinees halen. Na 3 rondes waren onze buiken goed gevuld en gingen Jørgen en ik nog even langs bij Jørgen zijn vader. Op z’n 20 minuten rijden vanaf Venlo, woont de vader van Jørgen. Daar dronken we koffie en cola, keken we miljoenenjacht en af en toe werd de zender omgegooid naar het darten. Een gezellige maar volle dag. Uitgeput maar toch nog redelijk op tijd in bed. 

Woensdag 2 januari, de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Niet echt iets speciaals. Lekker werken van 10 tot 18.15 en daarna met het busje naar huis. ’s Avonds een lekker bad met Jørgen en keken we naar de nieuwe serie op netflix YOU. Een spannende serie dus voor ons wel interessant. De avond en de serie vloog voorbij. Ik was moe van het werken, wat dus best raar is, want ik ben nooit moe. Dus we gingen weer op tijd slapen. 

Donderdag 3 januari, date dag met Manon. Mijn oude huisgenootje Manon kwam vandaag langs in Limburg. We wandelde door mijn dorp en ik liet haar wat leuke winkeltjes zien. Vervolgens reden we met de auto naar Panningen om bij mr. & mrs. wat te drinken. Je kunt daar gezellig zitten en ze hebben heerlijke koffie. We kletste wat bij en besloten om hier ook nog even wat winkeltjes te kijken. Toen we weer bij de auto waren, reden we naar huis waar we nog een lekkere kop thee dronken. We maakte nog wat gekke selfies tot het tijd was dat Manon naar huis moest. ’s Avonds sliep ik bij mijn vriend, we keken voor het slapen nog een aantal afleveringen van YOU en gingen lekker slapen. 

Vrijdag 4 januari, voor mijn atelier heb ik al een aantal klusjes binnen weten te halen voor de carnaval. Ik mag weer carnavals jassen maken en ik begon vandaag met het knippen van de stof. Allereerst moest ik het patroon hier en daar wat aanpassen voor ik kon beginnen met knippen. Omdat ik vorig jaar al een aantal carnavals jassen heb gemaakt, had ik nog een patroon. De klant wilde de jas hier en daar iets anders, dit was makkelijk aan te passen. Een deel was geknipt toen ik de tafel vrij moest maken voor het avondeten. Na het eten heb ik mijn spullen opgeruimd en ben ik me gaan douche en klaarmaken. In de avond had ik een verjaardag van mijn vriendinnetje Jill. Na een aantal biertjes en wat gezelligheid met andere vriendinnen was het voor mij tijd om naar huis te gaan en lekker te gaan slapen. 

Zaterdag 5 januari, drama dag… Om 09.00 stond ik ingepland om te werken. Helaas kreeg ik toen ik opstond een migraine aanval. Helaas kon ik het werk afbellen, twee ibuprofen ’s innemen en mijn ogen weer sluiten. Rond de middag stond ik even op om wat te eten maar ik ging gelijk weer terug mijn bed in. Niks voor mij, niet werken en ziek in bed liggen. De zaterdag ging dan ook slapend snel voorbij. In de avond was de migraine nog stilletjes aanwezig, slapen wilde ik even niet doen omdat ik anders ’s nachts wakker zou liggen. Ik keek met mijn vriend een aflevering van YOU en ging daarna toch maar slapen. Ik was uitgeput van de hoofdpijn en hoopte dat het de dag erna over was.

Zondag 6 januari, vandaag stond ik weer ingepland om te werken. Dit keer van 12.00 t/m 17.15 uur. De hoofdpijn was nog stilletjes aanwezig maar thuisblijven dat deed ik niet. Lekker werken. Het was rustig, maar dat is begrijpelijk in een kledingwinkel na een dure december maand. Ondanks dat het rustig was vloog de dag toch weer voorbij. Voor ik het wist was het alweer bijna tijd om de winkel dicht te gooien en naar huis te gaan. Na het eten ging ik nog even alleen in bad om van mijn laatste “vakantiedag” te genieten. Morgen nog een studiedag en dan zit de vakantie er echt op! Back to school!! 

X Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.