13 December 2018

Hoe gezellig is het om ’s avonds een spelletje te doen? Lekker wijntje erbij, wat lekkers op tafel en heerlijk spellen! Vooral met kerst is het leuk om te spellen, dan is vaak het hele gezin compleet en kan de strijd beginnen. Maar welke spellen zijn nou echt nog leuk om te doen?

Aller eerst zal ik beginnen met het spel dat denk ik het vaakst en meest gespeeld wordt de laatste jaren. Dat is natuurlijk 30 seconds. Het spel gaat als volgt; je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 woorden/bekende mensen/ programma’s/ plaatsen wat op het kaartje staan te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit gaan. Maar dan hebben we nog een dobbelsteen die hier verandering in brengt, gooi jij hoog? Dan mag je minder stappen vooruit dan wanneer jij laag gooit. Het is dus de bedoeling dat je als eerste team bij de finish komt! 

Prijs €25,99 euro. Ook zijn er los, nieuwe kaartjes verkrijgbaar voor €14,99 heb je een doos met nieuwe kaartjes zodat je niet elk jaar dezelfde hoeft te gebruiken. 

Wat ook een leuk spel is om te doen met kerst is natuurlijk monopoly. Iedereen kent het, je hebt het zelfs in verschillende vormen. Zo heb je de normale monopoly, wereld monopoly, Disney monopoly, monopoly extreem bankieren, monopoly Amsterdam en nog veel andere. Zelfs Venlo waar ik vandaan kom heeft er sinds kort een. Maar je hebt ook een speciale Christmas monopoly! HOE LEUK??? 

Hij is te koop op verschillende sites maar de meest betrouwbare is denk ik die van http://www.large.nl. Hij is op het moment in de aanbieding voor 35,99 de normale prijs is 49,99. 

Wat wij afgelopen weekend deden was het spel vertellis. Tussen het eten door pakte me moeder een aantal kaartjes en begon aan bepaalde personen of iedereen de vraag die erop staat op te vragen. Het is geen spel waarbij iemand wint of verliest. Het spel is vooral bedoeld om op een speelse manier elkaar dichter bij elkaar te brengen. De vragen zijn een begin van diepgaande gesprekken en leuke verhalen. Je hebt zelf een speciale feestdagen-editie en dus ideaal om met kerst en Oud & Nieuw te spelen. Een paar voorbeeld vragen zijn: “Op welke eigen prestatie ben je het meest trots?”, “Wat heb je niet bereikt, wat je wel had willen bereiken?” en “Wat ga je doen dat Niemand van je verwacht?” Laat die diepgaande gesprekken en jeugdherinneringen maar komen!! 

Weet jij ook nog een leuk spel wat ik mee kan nemen op ski vakantie? Laat het me weten in de reacties! 

x Lieke


Een gedachte over “13 December 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.