7 December 2018

Ik heb vandaag weer een recept voor jullie! Dit recept heb ik vanavond gemaakt als voorbereiding op ons etentje met het gezin morgen! Het is de overheerlijke Italiaanse tiramisu!!!!

Het gerecht wordt gemaakt voor 8 personen en dit zijn de ingrediënten:

 • 125 ml verse slagroom
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 4 middelgrote eieren
 • 500 gram mascarpone
 • 5 el koffielikeur of amandellikeur of allebei 2,5 el zoals ik dat deed
 • 200 ml espressokoffie
 • 175 gram lange vingers
 • 1 el cacaopoeder of stukje chocolade 

Verder heb je ook nog nodig:

 • Overschaal van 20 bij 20
 • Een zeef
 • Ruime kom

We beginnen met de het kloppen van de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een kom. Klop het met de mixer bijna stijf. Maak de mixer hierna schoon. Split de eieren ( de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel. Doe vervolgens de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. 

Dan is het tijd om de likeur(en) door de espresso te roeren. Zorg dat je dit een een kom of schaal doet waar je makkelijk de lange vingers in kan dippen. Dat is dan ook de volgende stap, dip een helft van de lange vingers in de espresso met likeur en leg het met deze kant naar boven in de schaal. Als er een laag lange vingers ligt verdeel dan de helft van de mascarponemengsel erover. Herhaal dit dan nog een keer zodat je twee lagen krijgt van lange vingers en mascarpone. 

Nu is hij bijna klaar! Zet hem afgedekt in de koelkast om op te stijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder. Wat ikzelf deed was met een kaasrasp een stuk chocolade raspen en dit over de tiramisu i.p.v. cacaopoeder. Klop de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf. Maak de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.

Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de espresso. Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone.

Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.

Hopelijk gaat hij morgen smaken en bij jullie ook! Morgen lezen en zien jullie mijn resultaat! Laat het even in een reactie weten als je hem gemaakt hebt en hoe die was! 

x Lieke

Een gedachte over “7 December 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.