Iets nieuws, van iets ouds.

Afgelopen jaar maakte ik voor het vak duurzaamheid een jurk van 2 oude items. Tijdens deze les leren we hoe we moeten omgaan met oude producten en hoe we dit kunnen toepassen in de praktijk. De eerste opdracht die we kregen bestond uit het maken van één nieuw kledingstuk, afkomstig uit minimaal twee oude kledingstukken.

Welke kleding stukken ga ik gebruiken?

Een aantal jaar geleden heb ik bij een vintage kilosale een blouse/jurk gekocht met het idee: dit ga ik veranderen. Echter heb ik hier nooit echt tijd voor gehad, hadden andere dingen prioriteit en bleef de blouse/jurk onder op de stapel liggen. Maar nu wist ik het zeker! Dit item is geschikt en ga ik gebruiken! Voor het tweede kledingstuk ging ik met mijn moeder de zolder op. Ze had nog een doos vol met oude kleding die ze niet meer droeg en daar kon ik zeker wel wat van gebruiken. Ik koos voor een oude blouse met verschillende prints erop. De kleurencombinatie met de blouse/jurk en de blouse van mijn moeder was perfect!

Wat ga ik maken?

Op het moment dat ik mijn 2 items voor mij had liggen, had ik totaal geen idee wat ik wilde maken. Pinterest is normaal gesproken mijn beste vriend op het gebied van inspiratie opdoen. Helaas liet de creatieve ideeën site mij dit keer in de steek… Vervolgens besloot ik maar om de bovenkant van de jurk eraf te knippen. Het kwartje viel en een nieuw idee was geboren: een off shoulder dress!! Ik besloot de blouse van mijn moeder te gebruiken als volant van de off shoulder dress.

Eindresultaat:

Gedurende het project heb ik niet veel foto’s gemaakt. Tijdens de eindmodeshow op school werd onze “collectie” geshowd. De derdejaars studenten modelleerde in onze creaties. Om de hele collectie tot één geheel te maken, hebben we een stof gebruikt die in elke creatie terugkwam. Ik knipte er een aantal stroken uit en wilde er een sieraad van maken. We hadden in die periode geleerd hoe we de macramé techniek konden uitoefenen. Dit is een knooptechniek wat vaak wordt gebruikt als plantenhangers. Zodoende knoopte ik een ketting in elkaar en werd dit mijn accessoire.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.