Week van Liek, week 36/2018

Vanaf deze week ga ik starten met De week van Liek, ik ga jullie vertellen wat ik per week doe, waar ik uithang en wat ik allemaal leer op school. Ook voeg ik foto’s toe zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel…
Afgelopen week begon mijn school weer na 8 weken vakantie te hebben gehad werd het ook wel weer eens tijd. Tweede leerjaar, zelfde klas maar met nieuwe opdrachten en een aantal nieuwe vakken. Op zondag avond brachten mijn ouders mij al naar Arnhem met al mijn spullen zoals 2 tassen kleren, mijn plantjes die ik voor de vakantie mee naar huis had genomen, schoolboeken, en wat leuke accessoires voor mijn kamertje die ik in de vakantie op de kop heb weten te tikken. 


Maandag:

Mijn eerste les ondernemen begon om 10 uur, dit was meteen een nieuw vak met een nieuwe lerares, we deden een waarheid leugen spelletje met de hele klas zodat de lerares ons meteen een beetje leerde kennen. Het tweede lesuur was image-styling, dit vak is gekozen vanuit een keuzepakket waar je in de eerste uit twee pakketten kunt kiezen, dus ook dit was een nieuw vak met een nieuwe lerares en hier moesten we vooral veel luisteren naar de lerares die veel te vertellen had over wat we het hele schooljaar te leren zouden krijgen, met dit alles konden we met elkaar aan de slag we moesten een soort interview doen in tweetallen om elkaars “stijl” te leren kennen. Daarna moesten we met al deze informatie thuis een collage over de ander en eentje over jezelf. Het laatste uur was duurzaamheid ook dit zit in het keuzepakket alleen heb ik het in de 1steal een half jaar gehad dus geen nieuw vak, wel een extra nieuwe lerares. De bedoeling van dit aankomende half jaar bij duurzaamheid is tassen te gaan maken van banners die zijn gebruikt bij een museum, deze tassen worden dus in het museumwinkeltje verkocht. Normaal gooide ze de banners weg als de tentoonstelling afgelopen was maar nu worden ze gerecycled. We gingen aan de slag met het zoeken van plaatjes, geen plaatjes van tassen zelf maar van kunst, inspiratie en dat soort plaatjes om een collage te kunnen maken. 
’s Avonds deed ik eigenlijk niet veel speciaals, meestal doe ik een beetje huiswerk, ga ik koken, drink ik veel koppen thee, ga ik douche en daarna (proberen) te slapen en aangezien ik een lastige slaper ben wil dit vaak niet echt lukken voor 1 uur…


Dinsdag:

Om half 11 begon de eerste les, weer een nieuw vak dit keer was het modegeschiedenis, de lerares hebben we wel al een jaar gehad voor modevorming dus we konden meteen beginnen met de uitleg voor deze 2 periodes genaamd Boys & Girls omdat we kinderkleding gaan maken. En daarna kregen we nog wat geschiedenis waar we ook weer opdrachten voor mee kregen om thuis mee aan de slag te gaan. Na dit vak had ik modetekenen, dit heb ik vorig jaar ook al gehad dus hier was niks nieuws aan, we leerde vorig jaar hoe we een “model” of “poppetje” konden tekenen en nu deden we eigenlijk hetzelfde alleen dan een kinderfiguur. Na anderhalf uur tekenen hadden we nog een uurtje Nederlands, maar omdat dit onze nieuwe mentor is voor dit jaar hebben we eigenlijk meer besproken over het schooljaar dan dat we echt iets voor Nederlands gedaan hebben. 3 opdrachten moesten de dag erna af zijn zodat we er mee verder konden daarna, als die af waren mocht je gaan.  ’s Avonds ging ik terug naar mijn ouders om daar te eten en een lekker chill avondje te hebben met mijn vriend. De volgende dag ging ik weer met de trein terug naar Arnhem.


Woensdag: 

Op woensdag heb ik volgens het rooster 4 uurtjes les van 12:00 tot 17:00, het eerste lesuur was Engels, nieuwe leraar die ons meteen aan de slag liet gaan met een cv maken in het Engels want voor mode studenten was dat volgens hem heel belangrijk. (ik spreek geen woord Engels dus voor mij was dit nog al een uitdaging) Hij hielp goed en voor het uurtje les wat ik gehad heb ben ik wel ver gekomen met mijn cv. Na dit uurtje had ik een half uur pauze en toen begon de les Nederlands, we hebben geoefend in groepjes hoe je een functionering gesprek moest voeren want dit kan een van de examens zijn die ik volgend jaar krijg. Daarna heb ik volgens het rooster nog rekenen waar ik dus vrijstelling voor heb en een mentoruur maar omdat onze mentor er niet heel lekker aan was ging deze niet door.
Na school heb ik mijn kamer eens goed ingericht en schoon gemaakt omdat ik in de vakantie verhuisd ben naar een grotere kamer in het huis stond nog niet alles op zijn plek en dit heb ik dus na school even allemaal een plekje gegeten.’s Avonds kwam mijn broer die kok is, koken en we maakte een poké bowl met kip, mais, kikkererwten, sushi reist, mango, komkommer, avocado, pistache noten en soja saus. 


Donderdag:

Op donderdag heb ik maar 2 lessen dat is modevorming en naaitechnieken. Als eerste had ik modevorming hier moesten we een merk, trend en thema gaan zoeken voor onze kinderkleding die we deze 2 periodes gaan maken, ik had al een leuk stofje gekocht omdat ik die in de vakantie had gevonden en ik hem zo leuk en schattig vond voor het model (jongen) dat ik heb. Ik zal er een foto van bij plaatsen. Mijn merk werd Noppies omdat ik meteen verliefd was op de drukke en speelse printjes die ze hebben voor de kinderkleding en dit dus perfect bij het stofje wat ik heb en mijn ideeën pasten, mijn trend is new tride, je kon kiezen uit deze, een met veel roze en pastelkleur en een met een bohemien stijl. Maar de new tride trend vond ik het beste bij mijn stof en ideeën passen.(voor als je de trend wilt zien https://www.iloveplaytime.com/de/gazette/trends/new-tribe-ss19-kids-trend). Voor het thema moesten we plaatjes zoeken op Pinterest en een bord van maken, ook hier mochten geen kleren te zien zijn maar dingen als interieur, dieren en planten net wat bij je thema past. ( als je deze wilt zien, dit is de link naar het Pinterest bord dat ik maakte: https://nl.pinterest.com/liekeroeven/noppies/)Na dit uur van zoeken naar plaatjes hadden we naaitechnieken. Omdat ik al een niveau 2 opleiding gedaan heb is het naaien voor mij heel “natuurlijk” ik weet wat ik moet doen en hoe ik het moet doen. De proefjes die we moesten maken had ik het vorig schooljaar al een deel van gemaakt en maakten in deze les de rest van de opdrachten. Zoals een capuchon, shirt met voering en twee proefjes met een raglan mouwinzetten. Voor mij allemaal easy peasy dus deze had ik ook snel af. Voor een naaitechnieken opdracht moesten we ook de stad in dus we mochten eerder weg om hier aan te gaan werken. 
Om half 3 was ik thuis en ben aan mijn blog gaan werken, nadat ik de restjes van de poké bowl en wat ik nog had liggen heb opgegeten ben ik met mijn huisgenootje eventjes de stad in gegaan, hier kocht ik bij de Action en Hema wat schoolspullen en ook een bullet journal als agenda hier ben ik heel blij mee!!  

Vrijdag: 

Op vrijdag heb ik een lange dag met patroontekenen, naaitechnieken en grafis (patroontekenen op de computer). Bij patroontekenen gingen we leren hoe we capuchons moesten tekenen en dit ging allemaal vrij snel, was niet moeilijk en de les vloog voorbij. Bij naaitechnieken heb ik wat lock proefjes gedaan omdat de rolzoom te leren op de lock machine na deze proefjes heb ik de rest van de les aan de huiswerk opdrachten gewerkt omdat ik de andere proefjes ook al af had. Na deze les begon grafis dat is patroontekenen op de computer en dit is een keuzevak wat ik ook al een half jaar ik het eerste jaar heb gehad. Ik vind dit leuk om te leren want het is 10x sneller dan het tekenen op papier. We begonnen dan eerst met het bespreken van de toets van het jaar ervoor, even een kleine opfris beurt en we konden aan de slag met een kindershirt die we uiteindelijk gaan maken met naaitechnieken. Daarna had ik WEEKEND!!!! Op naar Limboland met mijn weekendtas want bij mij in het dorp was kermis en dat is iets waar het hele dorp voor leeg loopt een en al gezelligheid. 


Zaterdag:

Op zaterdag heb ik heerlijk lang in bed gelegen met een kleine kater, even in mijn naaiatelier gewerkt en toen was het alweer tijd om me klaar te gaan maken want om 6 uur had ik bij een vriendin een tropical 21 diner, ik plaats de foto’s voor de gerechten erbij. Wil je een receptje? Laat het even weten. Als iemand van onze vriendinnen 21 wordt, schrijft een van ons een tekst op een karaoke versie nummer en wordt dit gezongen voor de jarige. Ook waren we naar een hele lange tijd echt weer eens met z’n 12ecompleet! Dit was heel gezellig, daarna zijn we op een na met z’n alle het dorp in gegaan om de tent af te breken op de kermis. 

Zondag:

Zondag is voor mij een niet nut dag geweest, lekker uitgeslapen, bank gehangen met mijn vriend, in bad gegaan, nog meer chillen, gegeten en heerlijk mijn bed in. 
Tot volgende week!!

x Lieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.